Main Content

Elitná zostava dňa pondelkových zápasov MS v hokeji (8.5.)

utorok, 9. máj 2017 09:38 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava dňa pondelkových zápasov MS v hokeji (8.5.)
Elitná zostava dňa pondelkových zápasov MS v hokeji (8.5.) | zdroj: © TASR

Za nami sú ďalšie štyri zápasy MS v hokeji 2017. Predstavujeme pondelkovú Elitnú zostavu dňa, v ktorej figurujú hráči, ktorí včera na jednotlivých postoch podali najlepšie výkony.

Brankár

Jimmy Howard (USA) Bilancia: 39 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 92,86% úspešnosť zásahov

Skvelý výkon včera podal v bráne americkej hokejovej reprezentácie Jimmy Howard. V prvej tretine síce inkasoval trikrát zo štrnástich striel, no tréner Jeff Blashill svojmu zverencovi z Detroitu Red Wings prejavil aj naďalej dôveru a Howard sa za to odvďačil vynikajúcim výkonom. Za svoj chrbát nepustil už ani jeden puk, na konto si pripísal 39 úspešných zákrokov a Američanov doviedol k víťazstvu nad Švédskom v pomere 4:3.

Obrancovia

Danny DeKeyser (USA) Bilancia: 0+0

Howardovi v Elitnej zostave dňa robí spoločnosť aj jeho krajan Danny DeKeyser. Rovnako hráča Detroitu Red Wings bolo na ľade proti Švédom poriadne vidieť, odohral celkom 24 minút a 30 sekúnd, do štatistík sa síce bodovo nezapísal, no na konto si pripísal tri plusové body, čo je vynikajúci výkon. Jedinou menšou škvrnou jeho hry bola chýbajúca streľba, ktorá však nie je hlavnou úlohou 27-ročného obrancu.

Victor Hedman (Švédsko) Bilancia: 1+0

Jeden z troch nominovaných obrancov na Norris Trophy v drese Švédska dokázal, že patrí medzi najužšiu svetovú špičku bekov. Bol jednoznačne najvyťaženejším hráčom zápasu s odohranými 26 minútami a jednou sekundou, na bránu súpera vyslal 7 striel, jedna z nich sa dokonca ujala, no ani skvelý výkon obrancu Tampy Bay Lightning „trom korunkám“ na víťazstvo nestačil.

Útočníci

David Pastrňák (Česko) Bilancia: 0+2

Česi včera predviedli proti Fínom fantastický obrat, keď ich nezlomilo ani trojgólové manko a napokon zvíťazili 4:3 po samostatných nájazdoch. Veľký podiel mal na tom aj útočník David Pastrňák, ktorému sa zatiaľ strelecky na tohtoročnom šampionáte nedarí, no podáva veľmi dobré výkony. Podčiarkujú to aj jeho včerajšie dve asistencie a odkorčuľovaných vyše 23 minút na ľade, s ktorými sa stal druhým najvyťaženejším hráčom zápasu.

Nathan MacKinnon (Kanada) Bilancia: 2+1

Kanaďania včera Bielorusko prakticky k ničomu nepustili a súperovi nastrieľali poltucet gólov. Hneď v troch mal prsty Nathan MacKinnon, ktorý od úvodu šampionátu prežíva vydarený turnaj, čo včera podčiarkol dvomi gólmi a jednou asistenciou. Práve útočník Colorada Avalanche pretrhol v 25. minúte 20-minútové strelecké mlčanie „javorových listov,“ ktorých hru upokojil aj o jedenásť minút neskôr, keď zvyšoval na 3:0 a duel tak mohli Kanaďania dohrať bez väčších problémov.

Artemi Panarin (Rusko) Bilancia: 0+4

Rusi pre zmenu strelili šesť gólov do siete Nemecka, no taktiež trikrát inkasovali. Ohromný výkon v zápase predviedla hviezda „ruskej zbornej“ Artemi Panarin, ktorý sa síce strelecky nepresadil, no zaznamenal 4 gólové asistencie. Tento jeho vynikajúci výkon ho katapultoval na prvé miesto produktivity. Po 3 zápasoch má na konte 9 kanadských bodov za bilanciu 3+6.