Main Content

Česi prišli proti Fínsku o svojho kapitána. Opora tímu narazila hlavou do mantinelu

utorok, 9. máj 2017 10:25 | Autor: Dávid Lech

Česi prišli proti Fínsku o svojho kapitána. Opora tímu narazila hlavou do mantinelu
Česi prišli proti Fínsku o svojho kapitána. Opora tímu narazila hlavou do mantinelu | zdroj: © TASR

Česká hokejová reprezentácia včerajší zápas proti Fínsku dohrávala bez svojho kapitána.

Útočník Philadelphie Flyers Jakub Voráček včera po strete s obrancom Oskarom Osalom narazil hlavou do mantinelu a hoci sa snažil vrátiť do zápasu, po ďalšom striedaní opustil striedačku svojho tímu a v zápase sa už neobjavil.

Uvidíme ako na tom bude. „Voras“ si teraz dá „voraz,“ zahral sa so slovnou hračkou tréner Josef Jandač a vzápätí pre isport.blesk.cz. pokračoval: „Necítil sa úplne dobre, tak sme ho stiahli. Je začiatok turnaja, bolo by zbytočné ho nejak preťažovať.“ Českí hokejisti aj bez Voráčka dokázali otočiť nepriaznivý stav zápasu s Fínskom a hoci prehrávali 0:3, po záverečnom hvizde sa radovali z víťazstva v pomere 4:3 po samostatných nájazdoch.

Ľútosť nad stratou najproduktívnejšieho Čecha na turnaji prejavil aj skúsený Tomáš Plekanec: „Je to náš najlepší hráč, určite ho potrebujeme. Uvidíme, ako na tom bude. Strašne by nám chýbal, keby to bolo nejaké vážnejšie.“ To, že kanonier Philadelphie je najlepším českým hráčom potvrdil aj Roman Horák. Voráček v troch stretnutiach zaznamenal 4 kanadské body za bilanciu 1+3 a aktuálne vedie českú produktivitu na MS v hokeji 2017.

Najnovšie informácie ohľadom zdravotného stavu hovoria o tom, že by nemalo ísť o vážnejšie zranenie a český kapitán sa tak zrejme čoskoro bude môcť vrátiť do hry. Po úderoch do hlavy však musia byť lekári opatrní, otrasov mozgu je v posledných rokoch v hokeji ako húb po daždi.