Main Content

Buffon: Byť vo finále Ligy majstrov neznamená nič

štvrtok, 11. máj 2017 09:40 | Autor: Squashmaster

Buffon: Byť vo finále Ligy majstrov neznamená nič
Buffon: Byť vo finále Ligy majstrov neznamená nič | zdroj: © TASR

Taliansky majster Juventus Turín si finálovú účasť v tohtoročnej edícii Ligy majstrov vybojoval v utorkovom odvetnom zápase proti prekvapeniu sezóny z Monaca. V celkovom súčte zvíťazil presvedčivo 4:1, na čom mal nemalý podiel aj legendárny brankár Gigi Buffon.

Nestarnúci 39-ročný brankár Juventusu neprestáva udivovať stabilitou svojich výkonov napriek vysokému futbalovému veku a 3.júna v Cardiffe zažije už tretie finále najprestížnejšej klubovej súťaže. Jeho dva doterajšie pokusy (v rokoch 2003 a 2015) boli však neúspešné.

Juventus sa v rámci tohtoročnej Ligy majstrov prebojoval do finále bez jedinej prehry (9 výhier a 3 remízy), čo sa Starej dáme v jej doterajšej histórii nikdy nepodarilo.

Napriek tomu však má ikona Juventusu o Lige majstrov jasný názor: "Bolo to naozaj ťažké, bez ohľadu na to, že sme v prvom zápase zvíťazili 2:0. Ak by sme na druhý duel nastúpili arogantne, prežívali by sme ťažké chvíle. Tým sme čelili aj tak, avšak ak máte správne nastavenie a mentalitu, môžete tieto úskalia prekonať. Sme vo finále, ale byť vo finále neznamená nič. Pred dvoma rokmi si všetci mysleli, že išlo o moje posledné finále LM a to isté som si myslel aj ja, ale musíte veriť svojím snom. Som veľmi šťastný, lebo som preukázal dobrú formu a ak by som nebol vo veľkom klube s vynikajúcimi spoluhráčmi, nikdy by som sa znova nedostal do finále Ligy majstrov," povedal Gigi pre portál goal.com.