Main Content

Özil sa vyjadril k špekuláciam o jeho odchode z Arsenalu

štvrtok, 11. máj 2017 09:50 | Autor: Squashmaster

Özil sa vyjadril k špekuláciam o jeho odchode z Arsenalu
Özil sa vyjadril k špekuláciam o jeho odchode z Arsenalu | zdroj: © TASR

Özil sa momentálne sústredí na miestenku v Lige majstrov, ďalšie pôsobenie nerieši.

Nemecký reprezentant Mesut Özil prišiel v roku 2013 z Realu Madrid do Arsenalu Londýn s cieľom získavať veľké trofeje. Keďže sa to tímu pod Arsenom Wengerom príliš nedarí, logicky sa objavujú špekulácie o jeho možnom prestupe, keďže ide o jedného z najlepších stredopoliarov a prihrávačov svetového futbalu.

Aj napriek tomu, že Özil má s Arsenalom platnú zmluvu do konca leta 2018, ak sa kanonierom nepodarí postúpiť do Ligy majstrov, pre nemeckého reprezentanta môže pôsobenie v drese Arsenalu stratiť zmysel.

 On sám však pre portál goal.com zatiaľ poprel špekulácie o odchode: "Ako som už v minulosti zdôraznil, najdôležitejší je Arsenal a čo dokážeme ako tím. V rámci tohto tímu mám ciele, chceme skončiť v prvej štvorke a to je všetko, na čom momentálne záleží. Cítim sa tu šťastný a spokojný. Arsenal patrí k najlepším klubom sveta a Londýn je skvelým mestom na život. S predstaviteľmi klubu si sadneme po sezóne a porozprávame sa o ďalšej budúcnosti."

Ďalším, azda ešte väčším otáznikom nadchádzajúcej sezóny je, či dlhoročný tréner Arsenalu Arsene Wenger ostane, alebo po 21 rokoch opustí rady kanonierov. Özil vyjadril francúzskemu lodivodovi plnú podporu: "Arsene je veľký tréner, ktorý tomuto klubu veľa obetova, a preto si zaslúži veľký rešpekt."

Momentálne je Arsenal na piatej priečke s trojbodovým mankom na štvrtý Manchester City.