Main Content

Christián Jaroš sa chystá zabojovať o miesto v NHL!

piatok, 12. máj 2017 12:50 | Autor: Dávid Lech

Christián Jaroš sa chystá zabojovať o miesto v NHL!
Christián Jaroš sa chystá zabojovať o miesto v NHL! | zdroj: © TASR

Jedna z najväčších slovenských hokejových nádejí, Christián Jaroš, sa v lete pobije o miesto v zostave Ottawy Senators.

Veľký slovenský hokejový talent Christián Jaroš sa po sezóne 2012/2013 rozhodol pre odchod do zahraničia. Ako mnoho mladých hokejistov sa rozhodol hokejovo napredovať vo Švédsku, ktoré každoročne produkuje pre svetový hokej množstvo talentov.

Upísal sa švédskemu klubu z Lulea HF, kde začal nastupovať v tíme do 18 rokov a postupne sa prepracoval do juniorky nového klubu. O rok neskôr odohral už 25 stretnutí v prvom tíme medzi seniormi a rovnaký počet duelov odohral v SHL aj v ročníku 2015/2016. V uplynulej sezóne sa stal stabilným členom kádra, nastúpil do 36 zápasov a na konto si pripísal slušných 13 bodov za bilanciu 5+8.

Bola to moja tretia sezóna v seniorskom tíme. Cítil som sa skvele, na ľade som strávil priemerne dvadsať minút na zápas, mal som pevné miesto v zostave. Škoda akurát toho, že som mal viackrát zdravotné problémy, na chvíľu ma vyradili zranenie nohy i zápal lakťa,“ prezradil v rozhovore pre kosicednes.sk talentovaný obranca, ktorý by mal byť v budúcnosti jedným zo základných pilierov defenzívy Slovenska.

Kvôli otrasu mozgu, ktorým si počas sezóny prešiel, mu klub neodporučil štartovať na tohtoročných MS v hokeji.  Počas sezóny Jaroš predĺžil s Luleou zmluvu o ďalšie tri roky, no v lete to zrejme skúsi v zámorí: „Ottawa mi pred dvomi týždňami poslala návrh trojročnej nováčikovskej zmluvy, ktorá je, samozrejme, dvojcestná. Momentálne prebiehajú rokovania medzi Ottawou, Luleou a mojím agentom. Chcel by som to vyskúšať v kempe a zabojovať o NHL. V lete sa chcem na to čo najlepšie pripraviť,“ uzatvára pre košice:dnes 192 centimetrov vysoký obranca, ktorý má pred sebou sľubnú budúcnosť.