Main Content

Zachráňme sa sami, inak nám nikto iný nepomôže!

nedeľa, 14. máj 2017 11:25 | Autor: Filip Chudý

Zachráňme sa sami, inak nám nikto iný nepomôže!
Zachráňme sa sami, inak nám nikto iný nepomôže! | zdroj: © TASR

Slovensko hrá druhýkrát v histórii reálne o záchranu, pričom má, ako pred deviatimi rokmi, pred sebou dva záchranárske zápasy. Tie treba zvládnuť, pretože potom nám iní nepomôžu!

Komentár Filipa Chudého

Keď sme po prvých dvoch zápasoch v skupine napísali, že radšej využime už prvú možnosť na opravu proti Dánom, prípadne potom druhú proti Nemcom, aby sme sa netrápili so záchranou proti favoritom, neboli to zbytočné slová, práve naopak, mysleli sme už niekoľko krokov dopredu.

Lenže Dánsko a ani Nemecko sme neporazili, hoci dva body v boji o záchranu hriali. Priznáme, aj my sme už pomaly dúfali, že záchrana je vybavená, pretože Talianom sme ušli, pričom sme správne predpokladali, že sú tak slabí, že proste nemôžu vyhrať dva zápasy. A hoci sú slabí na týchto MS aj Dáni, s dávkou šťastia porazili za dva body Nemcov, čo bol presne výsledok, ktorý nám spôsobil obnovu záchranárskych problémov.

Prečo a ako, to sme napísali, pričom si to môžete v tomto odkaze prečítať.

Teraz už nemá zmysel plakať nad rozliatym mliekom, že na týchto MS ide veľa vecí a doslova náhod proti nám. Je to proste realita a musíme sa s tým zmieriť!

Slovensko je druhýkrát v histórii na MS reálne v boji o záchranu. Kým na MS 2008 sme museli zvládnuť dva priame súboje o udržanie sa so Slovinskom, v tejto chvíli máme tiež ešte dva zápasy, ktoré nás môžu zachrániť. Recept je jednoduchý, stačí nám získať proti USA a Švédsku aspoň bod. Prípadne nám možno bude stačiť aj neprehrať v súčte o viac ako štyri góly. Zdá sa to síce, vzhľadom na naše výkony, aktuálne ako nereálne, no splniť sa to dá, pričom inú možnosť ani nemáme.

Bolo by totiž najhoršie, ak by sme sa začali pozerať na ostatné tri súboje, ktoré nás môžu zachrániť (Dánsko – Švédsko, Dánsko – Taliansko, Bielorusko – Nórsko). Toto je cesta do pekla, rozumej béčka! Pripravme sa na to, že všetky spomínané súboje dopadnú v náš neprospech, s inou alternatívou ani nerátajme, aj keď dúfať môžeme.

To znamená, že proti Američanom a Švédom musia hrať naši hokejisti doslovne ako o život, myslené športový. Ak budú, šťastie sa k nám prikloní, ale ak nie, pričom zopakujú niektoré svoje hluché pasáže z minulých duelov, dostane slovenský hokej len to, o čo si dlhodobo koleduje. Pritom súčasná reprezentácia by na tom mala paradoxne najmenšiu vinu, pretože problémy sú dlhoročné a nevyriešilo ich zatiaľ nič, tobôž zmeny na funkcionárskych postoch!