Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – USA

nedeľa, 14. máj 2017 19:15 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – USA
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – USA | zdroj: © TASR

Máme za sebou predposledný zápas na MS, v ktorom sme si definitívu záchrany nezabezpečili. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Július Hudáček (4,5) – Za góly nemohol, teda s výnimkou toho štvrtého, keď najprv predviedol zaváhanie pri rozohrávke a následne dostal gól z uhla na prvú žrď. No neukázal ani žiaden super zákrok, pri ktorom by tribúny ochkali a morálka tímu by sa vďaka tomu zdvíhala.

Peter Čerešňák (4,5) – Mal si lepšie počínať pri prvom góle, inak hral počas dobrej slovenskej fázy celkom slušne v obrannom pásme. Ale vylúčenie za podrazenie si mohol odpustiť. Skončil s jednou mínuskou.

Peter Trška (2,5) – Pri prvom góle súpera brankárovi Hudáčkovi skôr zavadzal, ako mu pomohol, keďže bol katastrofálne postavený. Síce sa súperov nebál, ale zbieral len mínusky, celkovo až tri, čo hovorí za všetko.

Juraj Mikuš (3) – Predviedol nepresnú strelu v útočnom pásme, následne mali Američania protiútok, pri ktorom sa nechal obohrať a dostali sme v konečnom súčte víťazný gól. Celé MS mu nevychádzajú, čo tento duel len podčiarkol. Hoci skončil v štatistike plus/mínus na nule.

Martin Gernát (3) –  Dal síce náš jediný gól, čo mu slúži ku cti, ale inak niet veľmi čo chváliť. Nezachytil pohyb Dvoraka pri treťom góle, navyše mu doprial všetok čas, čo mohol. Zle bránil pri šiestom góle, keď nepochopiteľne nechal zakončiť do brány Leeho, hoci pri ňom stál. Má na konte dva mínusové body.

Michal Sersen (4,5) – Snažiť sa snažil, pričom ani nerobil také kardinálne chyby, ako jeho defenzívni kolegovia, ale stále to má ďaleko od ideálu. Bol náš najvyťaženejší hráč, preto je jedna mínuska vzhľadom na výsledok ešte milosrdná.

Michal Čajkovský (3,5) – Ukázal miestami potrebnú tvrdosť, ale to bolo tak všetko. Ešte za otvoreného stavu sa dostal do veľkej šance, ale netrafil vtedy puk pred odkrytou bránou, čo priam symbolicky vypovedalo o jeho výkone.

Eduard Šedivý (bez známky) – Pozrel si celý zápas z lavičky.

Michel Miklík (4) – Oproti úvodným zápasom na turnaji bol totálne neviditeľný. Štatistici mu napočítali jednu strelu na bránu, čo je málo, navyše aj mínusku.

Mário Bližňák (4,5) – Vraj náš najlepší hráč, hoci v tomto stretnutí žiaden dobrý v našom drese nebol! Síce sa snažil, dokonca aj nejaké tie vhadzovania vyhral (osem pri polovičnej úspešnosti), čo je proti zámorským centrom ťažšie, no ani Bližňák neprekročil svoj tieň.

Marcel Haščák (3,5) – Aj Haščák bol neviditeľný, čo je na člena prvej formácie smutné konštatovanie. Dokonca aj streľba bola uňho minimálna. „Ukázal“ sa len pred štvrtým gólom súpera, ktorý padol po jeho strate puku na modrej čiare.

Lukáš Cingel (4) – Raz sa nechal zbytočne vylúčiť, ale to bolo dôsledkom toho, že už proste Američanom v tretej tretine fyzicky nestačil, ale to nebol len jeho prípad, podobne ako v tom, že snaha bola, ale umenie chýbalo.

Andrej Kudrna (4,5) – Začal sľubne, dokonca aj vybojoval presilovku, ale ako už je nepekným zvykom, s pribúdajúcimi minútami jeho výkon klesal. Malé plus za to, že nemal, ako jeden z mála, na svojom konte mínusový bod.

Tomáš Hrnka (4) – Ani Hrnka nemal na svojom konte mínusku, čo treba oceniť, lenže ho tiež nebolo veľmi vidieť. Proste toto je iná úroveň, na akú je zvyknutý.

Vladimír Dravecký (3,5) – Predviedol zlý návrat pri druhom góle USA, ale onedlho sa revanšoval tímu asistenciou pri našom jedinom góle. Ale celkovo dva mínusové body už nijako nevynahradil.

Libor Hudáček (3) – V prvej polovici zápasu bol absolútne neviditeľný, ba až zbytočný. No hneď v úvode druhej polovice sa zaslúžil o gól, na ktorom mal najväčšiu zásluhu. Lenže potom sa vrátil k „svojmu“ výkonu. Zlou rozohrávkou nabil na piaty gól Američanom, ktorí sa mohli len poďakovať.

Pavol Skalický (3,5) – Mal najmenšiu minutáž z tretieho útoku, možno aj preto je bez mínusky. Snažil sa síce, ale aj tak bol neviditeľný.

Tomáš Matoušek (bez známky) – Hral len v prvej tretine (1:37), no aj tak nezachytil Kellera z druhej vlny pri prvom góle súpera a zvyšok zápasu si pozrel zo striedačky.

Jakub Suja (4) – Chodil na ľad hlavne len vtedy, aby si vyťaženejší hráči oddýchli. No túto úlohu zvládol, skončil bez mínusky.

Tomáš Zigo (3,5) – Predviedol zlú prácu za bránou pri prvom góle súpera, odpustiť si mohol aj vylúčenie v závere. Pochválime ho za vhadzovania, úspešnosť 66,7 %, najvyššia z našich.

Andrej Šťastný (3) – Aktívny bol, hoci nevedel nájsť správny moment na streľbu. Hlavne v prvej tretine mal strieľať. Má na svojom konte až tri mínusky, hoci treba dodať, že chyby pri tých góloch išli na konto skôr jeho spoluhráčov, ako jeho, hoci mal byť v tých situáciách o niečo skôr v defenzíve.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon