Main Content

Nasleduje pokus číslo 2: Martin Réway opať myslí na Montreal

pondelok, 15. máj 2017 12:28 | Autor: Dávid Lech

Nasleduje pokus číslo 2: Martin Réway opať myslí na Montreal
Nasleduje pokus číslo 2: Martin Réway opať myslí na Montreal | zdroj: © TASR

Martin Réway sa po ročnej pauze od hokeja postupne zoznamuje s ľadom a je pripravený zabojovať o miesto v tíme Montrealu Canadiens.

Počas celej sezóny bolo ohľadom zdravotného stavu jedného z najtalentovanejších slovenských útočníkov Martina Réwaya pomerne ticho. Rodák z Prahy z pochopiteľných dôvodov príliš nemedializoval a nekomentoval svoj zdravotný stav, ktorý mu neumožnil odohrať v tomto ročníku ani jedno súťažne stretnutie.

Pár týždňami však konečne vykorčuľoval na ľad a po ročnej pauze od hokeja je odhodlaný zabojovať o miesto v kempe Montrealu Canadiens, s ktorým vlani podpísal nováčikovský kontrakt.

Jeho (Réwayovym) cieľom je, aby hral tu (v Montreale). V prípade, že po zdravotnej stránke bude v poriadku, jeho zámerom bude zúčastniť sa tréningového kempu Canadiens,“ uviedol v telefonickom rozhovore pre lapresse.ca hráčov agent David Ettedgui.

„Habs“ sním do budúcna rátali ako s jedným z dvoch elitných centrov. Martinová hokejová budúcnosť je však stále neistá. „Martin bol veľmi chorý, chvíľu sme ani nevedeli, čo sa s ním deje. Nastali aj nejaké komplikácie, no jeho život nebol v ohrození. Teraz je na tom oveľa lepšie a všetci dúfame, že bude môcť v septembri nastúpiť do kempu.V jeho prípade tu ide hlavne o otázku zdravia. Človek si nikdy nemôže byť stopercentne istý, ako sa to bude ďalej vyvíjať,“ dodal Ettedgui.

Slovenský hokejový reprezentant naposledy pôsobil vo švajčiarskej NLA, kde v ročníku 2015/2016 po prestupe z pražskej Sparty odohral 19 stretnutí, v ktorých získal 21 kanadských bodov za bilanciu 8+13. Na klubovej úrovni má od vstupu do seniorského hokeja stále vyšší počet získaných bodov než odohraných zápasov.