Main Content

Corgoň liga - zostava 24. kola podľa portálu Sport7.sk

piatok, 26. marec 2010 11:02 | Autor: Štefan Álló

Corgoň liga - zostava 24. kola podľa portálu Sport7.sk
Corgoň liga - zostava 24. kola podľa portálu Sport7.sk | zdroj: vlastný názor

Máme za sebou 24. kolo Corgoň ligy, ktoré sa odohralo netradične v strede týždňa. Napriek nezvyčajnému času prinieslo stredajšie kolo veľa zaujímavých zápasov a pekných gólov.

Košice uhrali dôležitý bod  na pôde Dukly, Dubnica zvíťazila v boji o záchranu nad Petržalkou. Prešov potvrdil dobrú formu na pôde Senice, pod Zoborom sa hral atraktívny futbal medzi Nitrou a Trnavou a Dunajská Streda získala prvé jarné body. Šláger kola sa hral v Bratislave na Pasienkoch, kde si zmeral sily Slovan so Žilinou.

Sumár stredajších zápasov:

FK Senica – 1. FC Tatran Prešov 1:2

Góly: Kante – Papaj, P. Katona

MFK Dubnica – MFK Petržalka 2:0

Góly: Šulek 2

DAC Dunajská Streda – MFK Ružomberok 0:0

FC Nitra – Spartak Trnava 2:2

Góly: Rák 2 – Juhász 2

Dukla Banská Bystrica – MFK Košice 2:2

Góly: V. Gajdoš, Adámik – Novák, Djokovič

Slovan Bratislava – MŠK Žilina 2:0

Góly: vlastný Piaček, Had

Zostava 24. kola podľa portálu Sport7.sk

Brankár

Jakub Diviš (1. FC Tatran Prešov): mužstvo Prešova  naplnilo očakávania, a zvíťazilo  v Senici 1:2. Brankár Diviš podáva v posledných kolách spoľahlivé výkony a je veľkou oporou svojho mužstva. Jeho výkon patril medzi kľúčové faktory, ktoré sa pričinili o toto víťazstvo.

Obrancovia

Marián Had (ŠK Slovan Bratislava): v šlágri so Žilinou strelil druhý gól, čím poistil výhru svojho mužstva. V domácej lige naposledy skóroval pred piatimi rokmi, ešte v drese Ružomberka. Po dlhšom hernom výpadku sa dostáva opäť do formy.

Michal Hanek (1. FC Tatran Prešov):
opäť potvrdil, že je stabilným členom a vodcom prešovskej obrany. Prešovčania museli viackrát čeliť tlaku Senice, no on perfektne dirigoval prešovskú obranu.

Ivan Djokovič (MFK Košice):
v piatom zápase v Corgoň lige strelil už svoj druhý gól, čím pomohol k uchmatnutiu bodu Banskej Bystrici. Góly Djokoviča priniesli Košiciam už 4 body.

Stredopoliari:

Peter Šulek (MFK Dubnica):  mladý záložník ukázal hlavne v prvom polčase proti Petržalke svoje kvality, keď strelil dva krásne góly. Aj vďaka nemu Dubnica zvládla dôležitý zápas o záchranu a ustrážila doma tri body.

Miloš Juhász (Spartak Trnava): ofenzívny hráč Trnavy strelil Nitre dva góly, ten druhý doslovne uchvátil fanúšikov. Miloš z takmer 35 metrovej vzdialenosti z priameho kopu centroval takým spôsobom, že lopta skončila až v sieti. Týmto gólom vyrovnal na 2:2 a zabezpečil pre Trnavu remízu pod Zoborom.

Peter Katona (1. FC Tatran Prešov):
K výhre Prešova v Senici prispel tento mladý stredopoliar nie len gólom, ale aj svojou rýchlosťou, tvorivosťou a dravosťou.

Ján Papaj (1.FC Tatran Prešov):
už v 4. minúte otváral skóre nádhernou, nechytateľnou strelou. Tá bola z hľadiska vývoja zápasu dôležitým faktorom víťazstva. Výborne dirigoval hru celého mužstva.

Michal Breznaník (ŠK Slovan Bratislava): 
ako správny kapitán, bol vodcom belasých na ihrisku. Lišiackym spôsobom prihral na vedúci gól svojho mužstva v dôležitom zápase proti Žiline.

Útočníci:

Róbert Rák (FC Nitra): doteraz hrával na poste stredopoliara, ale jeho presun do útoku sa oplatil. V zápase proti Trnave dal dva góly, tie však stačili len na remízu. Smutný strelec by svoje góly určite radšej vymenil za víťazstvo.

Jakub Sylvestr (ŠK Slovan Bratislava): mladý belasý útočník bol jedným z ťahúňov Slovana v šlágri kola. Na hrote útoku s Masarykom boli veľmi nebezpeční, viackrát sa dostal do zakončenia.

Tréner kola:    


Roman Pivarník (1. FC Tatran Prešov): v jesennej časti mal tréner Pivarník nezhody s hráčmi Tatrana, ale vedenie mu naďalej dôverovalo. Táto dôvera sa začína vyplácať. Káder je stabilizovaný, a podáva čoraz lepšie výkony, ktoré sa preukázajú v získaných bodoch.


Diviš

Had        Hanek        Djokovič

Šulek        Juhász        Papaj         Katona            Breznaník

Rák        Sylvestr   

Tréner: Roman Pivarník