Main Content

Chorvátsky supertalent Halilovič prezradil, prečo opustil Barcelonu

utorok, 16. máj 2017 10:58 | Autor: Jakub Vaverka

Chorvátsky supertalent Halilovič prezradil, prečo opustil Barcelonu
Chorvátsky supertalent Halilovič prezradil, prečo opustil Barcelonu | zdroj: Instagram

Alen Halilovič, ktorý má stále iba dvadsať rokov, prestúpil pred troma rokmi do FC Barcelona, no v mladom veku sa nedokázal prebojovať do prvého mužstva Kataláncov a nedarilo sa mu ani v rezerve. Chorvát s odstupom času prehovoril o tom, kde bol podľa neho najväčší problém.

20-ročný Halilovič, ktorý sa stal hráčom Barcelony v roku 2014, no následne putoval na hosťovanie do Sportingu Gijón, pričom potom bol predaný do nemeckého Hamburgu, je momentálne na dvojročnom hosťovaní v španielskom tíme UD Las Palmas.

Ostrovný celok v nedeľu narazil na Barcelonu, s ktorou doma prehral 1:4. K svojmu ex-zamestnávateľovi sa v rozhovore vrátil aj šikovný Chorvát, ktorý prezradil, prečo na Camp Nou neuspel. „Prišiel som tam, keď som mal 18 rokov. Konkurentmi o miesto v zostave mi boli Neymar, Suarez a Messi,“ začal mladík pre  denník Sport.

„Bolo ťažké dostať sa do zostavy a do konca zmluvy som mal päť rokov. Nie som hráč, ktorý by rád vysedával na lavičke a len si užíval život. Chcem hrať a predvádzať, čo dokážem,“ prezradil ofenzívny stredopoliar s veľkým potenciálom. „V Barcelone mi zle nebolo, veľa som sa bavil s Rakitičom, Piquém, Jordim Albom, Lionelom Messim či Neymarom. Boli sme priatelia.“

Halilovič za prvý tím FC Barcelona neodohral ani jeden zápas, ale aj napriek tomu, je v otázke svojej budúcnosti optimistom. „Áno, som optimista. Stačí sa pozrieť na Dybalu alebo Griezmanna, ktorí v mojom veku tiež neobliekali dresy špičkových mužstiev. Keď však dostávate šance a máte jednu alebo dve dobré sezóny, všetko je možné.“