Main Content

Prezident SSC Neapol tvrdo skritizoval Higuaina. Pre Juventus vraj nie je podstatný

utorok, 16. máj 2017 12:14 | Autor: Jakub Vaverka

Prezident SSC Neapol tvrdo skritizoval Higuaina. Pre Juventus vraj nie je podstatný
Prezident SSC Neapol tvrdo skritizoval Higuaina. Pre Juventus vraj nie je podstatný | zdroj: © TASR

Neapolská futbalová obec stále nevie odpustiť argentínskemu útočníkovi Gonzalovi Higuaínovi, ktorý v letnom prestupovom období prestúpil do konkurenčného Juventusu Turín. Nemilé slová zakončovateľovi odkázal prezident SSC Aurelio De Laurentiis.

Magnát filmového priemyslu a kontroverzný majiteľ SSC Neapol Aurelio De Laurentiis stále Higuaínovi neodpustil, že v lete odišiel do Turína a posilnil tak úhlavného nepriateľa Partenopei. „Higuaín chcel uškodiť Callejónovi. Pre Juventus nie je taký podstatný. Pre nás to škoda ale nie je,“ začal De Laurentiis pre ​Football Italia.

„Keď umiestnite do zmluvy výkupnú klauzulu, aby ste sa vyhli transferu, nečakáte, že je niekto tak šialený, aby ju zaplatil. Juventus bol, pričom Higuaín odchod nemusel akceptovať. Maradona vyhral v Neapole dva tituly a nikdy by v rámci Talianska neprestúpil. Nie je to také komplikované,“ myslí si veľký fanúšik slovenského futbalistu Mareka Hamšíka.

Nedávno sa objavili slová Higuaínovho brata, ktorý tvrdil, že jeho súrodenec nerád hrával s Josém Callejónom a vravel Laurentiisovi, aby kupoval nových futbalistov. „Nepríjemné je, že jeho brat mi povedal, že Gonzalovi vadí nedostatok kvalitných spoluhráčov. Mne sa to ale nezdá, keď napríklad taký Mertens zažíva tridsaťgólovú sezónu.“

„Higuaín nemal v láske Callejóna, jeho brat mi to stále opakoval. Ja som ale predĺžil Josému kontrakt, aby som ocenil jeho úsilie. Išlo však len o kus papiera, skutočný problém bol s Higuaínom,“ vysvetľuje jedna z najkontroverznejších postáv v talianskom futbale.

„Prestup inam bol jeho voľba, i keď nevhodná a bez štýlu. Stačí sa pozrieť kam odišli Edinson Cavani alebo Ezequiel Lavezzi,“ zakončil Aurelio De Laurentiis. Higuaínov brat Nicolas nenechal na reakciu dlho čakať a v médiách Luarentiisovi odkázal. „Môže mať vojnu, ak o to stojí.“