Main Content

Šéf SFZ Kováčik Slovensku nič nevyčíta . Prezradil najväčší rozdiel medzi hokejovými a futbalovými reprezentantmi

utorok, 16. máj 2017 16:05 | Autor: TASR

Šéf SFZ Kováčik Slovensku nič nevyčíta . Prezradil najväčší rozdiel medzi hokejovými a futbalovými reprezentantmi
Šéf SFZ Kováčik Slovensku nič nevyčíta . Prezradil najväčší rozdiel medzi hokejovými a futbalovými reprezentantmi | zdroj: © TASR

Bratislava 16. mája (TASR) - Prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika potešilo, že sa hokejovej reprezentácii podarilo udržať v A-kategórii majstrovstiev sveta. V rozhovore pre TASR uviedol, že každý šport si okrem žatvy úspechov musí, tak ako to v živote chodí, prejsť aj kritickým obdobím.

"Vystúpenie hokejistov v Kolíne som pozorne sledoval a veľmi emotívne ich zápasy prežíval. Najdôležitejšie je, že sa im podarilo zachrániť v elitnej kategórii, hoci to z ich strany nebol príliš vydarený šampionát. Niekedy sú však v športe aj také obdobia, že sa nedarí. O to viac sa teším, že sme nevypadli do 'béčka'," povedal pre TASR prvý muž slovenského futbalu. Výkony hokejistov, ktorí v siedmich zápasoch základnej skupiny získali len štyri body a v konečnej klasifikácii obsadili až 14. miesto, nechcel do hĺbky analyzovať. "Myslím si, že všetci bojovali na hranici svojich možností a nie je im čo vyčítať," uviedol Kováčik.

Hokejová reprezentácia sa na svetovom šampionáte predstavila v oklieštenom zložení, s viacerými medzinárodne málo ostrieľanými hráčmi. Pomôcť jej neprišiel ani jeden hráč z NHL, čo sa odrazilo na jej výkonoch a výsledkoch. "Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, prečo niektorí hráči neprišli a či išlo ešte o nejaký dozvuk bojkotu. Pre mňa ako prezidenta SFZ je podstatné, že v našom národnom tíme s týmto problém nemáme. Naopak, všetci hráči vždy veľmi ochotne chodia reprezentovať a to ma nesmierne teší," dodal Kováčik.