Main Content

Jedenástka sezóny podľa CIES: Viaceré prekvapenia a pekné umiestnenie Hamšíka!

štvrtok, 18. máj 2017 13:36 | Autor: Squashmaster

Jedenástka sezóny podľa CIES: Viaceré prekvapenia a pekné umiestnenie Hamšíka!
Jedenástka sezóny podľa CIES: Viaceré prekvapenia a pekné umiestnenie Hamšíka! | zdroj: © TASR

V najlepšej jedenástke roka nechýbali Messi, či Ronaldo, ale aj Mertens.

Spoločnosť CIES Football Observatory sa už niekoľko rokov okrem iného venuje aj  vyberaniu najlepšej futbalovej jedenástky uplynulej sezóny.

Ani tento rok nebol výnimkou, a potvrdilo sa aj nepísané pravidlo o jednom až dvoch prekvapeniach. Kritériom účasti v najlepšej jedenástke bola prítomnosť na ihrisku aspoň po dobu 2 000 minút v jednej z piatich najlepších európskych líg (anglická, nemecká, talianska, francúzska, španielska).

Už tradičný útočný dvojzáprah Lionel Messi-Cristiano Ronaldo tentokrát doplnil Dries Mertens, ktorý mal v Neapole výbornú sezónu a patril k najlepším hráčom talianskej ligy. 

Brankársky post patrí Manuelovi Neuerovi z Bayernu. Tento bavorský veľkoklub má hneď dvojnásobnú účasť aj v defenzívnom štvorlístku, keďže Javí Martinez a Mats Hummels nechýbajú v jedenástke vyvolených. Mníchovské duo doplnil Alex Sandro z Juventusu Turín, ako aj asi najmenej známe meno Bruno Peres z AS Rím.

Jediným zástupcom anglickej ligy je pre mnohých určite prekvapujúco Paul Pogba z Manchestru United.  Do stredu poľa by sa k nemu postavili ešte Thiago Alcantara z Bayernu Mníchov a ďalší menej známy hráč Naby Keita z jedného z najväčších prekvapení tejto sezóny, nemeckého Lipska.

Najúspešnejší klubom v tejto zostave sa stal Bayern Mníchov, ktorý mal až štyroch zástupcov.

V štatistike CIES Football Observatory sa objavilo aj meno slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka, ktorý v rámci hodnotenia stredopoliarov s obrannými úlohami skončil na piatom mieste. Podarilo sa mu poraziť aj takých hráčov, ako napríklad Toni Kroos alebo Thiago Motta.