Main Content

Mladý Slovák po debute v Premier League zaplnil Twitter a stal sa ''hviezdou'' Wikipédie

piatok, 19. máj 2017 10:03 | Autor: Dávid Lech

Mladý Slovák po debute v Premier League zaplnil Twitter a stal sa ''hviezdou'' Wikipédie
Mladý Slovák po debute v Premier League zaplnil Twitter a stal sa ''hviezdou'' Wikipédie | zdroj: © TASR

21-ročný slovenský futbalista Filip Lesniak včera debutoval v Premier League a na konto si počas 7 minút na ihrisku stihol pripísať aj asistenciu, ktorou prispel k výhre Tottenhamu na pôde Leicesteru 1-6. To rozpútalo na sociálnej sieti Twitter vlnu vtipných reakcií.

Odchovanec košického futbalu Filip Lesniak sa dostal na ihrisko v 86. minúte, keď vystriedal Moussu Dembélého a už o tri minúty neskôr si na konto pripísal asistenciu na gól Harryho Kanea, ktorý v zápase zažiaril 4 gólmi.

Gólová prihrávka Slováka nečakane vyvolala množstvo vtipných reakcií futbalových fanúšikov.

Používateľ Diego Guerra zverejnil na Twitteri screenshot zo životopisu Lesniaka na Wikipedii, kde niekto dopísal vetu o tom, že pri svojom ligovom debute v Premier League zaznamenal Lesniak „jednu z najúžasnejších asistencií povojnového obdobia,“ čo okomentoval takto: „Zaujímalo by ma, ktorý príbuzný Lesniaka upravil jeho wikipediu po jeho debute v Premier League?

Na zaujímavý text na Wikipedii neskôr upozornil aj redaktor goal.com Ben Hayward, ktorý celú situáciu okomentoval tak, že sa zrodila nová hviezda Wikipedie.

Asistencia slovenského futbalistu zaujala aj viacerých „štatistikov,“ ktorí zverejnili takéto vtipné komentáre:

Fe: „Filip Lesniak, ktorý dnes debutoval, má túto sezónu viac asistencií  ako Mark Noble.

Sluce: „Za menej ako 10 minút v Premier League má Filip Lesniak v tejto sezóne  viac asistencií ako 30-miliónový Mkhitarjan.

Jake.: „Počúvajte ma, nevravím, že Filip Lesniak je lepší ako Ronaldo, no túto sezónu má v Premier League viac asistencií.

The Spurs Brain: „Filip Lesniak má lepší priemer asistencií na zápas ako Mesut Özil.

Iní fanúšikovia pre zmenu začali hovoriť o možných imaginárnych prestupoch, keďže Lesniak mal zaujať svojou asistenciou hneď niekoľko klubov:

KIERAN SPURSLIFE: „HORÚCA SPRÁVA: Čínsky tím ponúkol 75 miliónov libier za Filipa Lesniaka.

Dan @staceyssmiles: „Zadná strana dnešného The Sun: ,Filip Lesniak požaduje prestup z Tottenhamu, ako aj zvyšok zostavy. Man City pripravuje 97-miliardovú ponuku.‘“