Main Content

Ideálna zostava 32. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 21. máj 2017 19:38 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 32. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 32. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Ďalším postupujúcim do Európskej ligy je Ružomberok, pričom ten má už isté aj tretie miesto. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Macík (Ružomberok) – V priamom súboji o miestenku v Európskej lige podal svoj najlepší výkon v sezóne. Na začiatku druhého polčasu nedovolil Podbrezovčanom otvoriť skóre, keď zoči-voči vychytal Bernadinu a o malú chvíľu vyškriabal spod brvna aj strelu Mikuša. V deň svojich 24. narodenín mal aj ďalšie dobré zákroky.

Obrancovia

Juraj Kotula (Senica) – V minulých zápasoch trnavské kraje rozhodovali zápasy, no teraz ich Záhoráci zavreli a vo svojom poslednom zápase sezóny zaslúžene vyhrali. Kotula vo svojom priestore nedovolil hosťom prakticky nič, aj preto sa Senica rozlúčila s týmto ročníkom víťazstvom.

Dominik Kružliak (Ružomberok) – V Podbrezovej mala defenzíva Liptákov mimoriadne mladé zloženie, čo vyústilo aj do niektorých chýb, ale Kružliak ich nerobil, práve naopak, hasil. V úvode zblokoval zakončenie Mikuša v sklze a o malú chvíľu mu výborným zákrokom zmaril ďalšiu šancu.

Denis Vavro (Žilina) – V úvode sa síce nevedel dostať do tempa, ale paradoxne mu pomohlo akoby to, keď mal okolo seba z oboch strán mladších spoluhráčov, čiže začal cítiť väčšiu zodpovednosť, čo jeho výkonu pomohlo. Ten korunoval v závere, keď si dobre spracoval loptu a ešte lepšie zakončil.

Stredopoliari

Filip Hlohovský (Žilina) – V boji o korunu kráľa strelcov si síce nepomohol, ale upevnil si pozíciu najproduktívnejšieho hráča súťaže. V Zlatých Moravciach totiž prihral na dva góly hostí. Zlomovým bol ten vyrovnávajúci, keď vysunul Cociuca, pričom sa postaral aj o poisťujúci na 3:1, keď presne našiel Špaleka.

Michal Škvarka (Žilina) – Bol dôležitým článok pri víťazstve Žilinčanov v Zlatých Moravciach. Kapitán hostí sa postaral o najkrajší a z hľadiska výsledku aj najdôležitejší moment duelu, keď zakončil nádhernou strelou peknú kombinačnú akciu, ktorá znamenala víťazstvo.

Abdul Musa Zubairu (Trenčín) – Nigérijský stredopoliar bol dôležitou súčasťou trenčianskeho víťazstva. Domáci síce nehrali ideálne, ale proti nekoncentrovaným hosťom nakoniec získali tri body, ktoré môžu byť zlaté. Zubairu pomohol v strede poľa napĺňať taktiku AS, navyše prihral na gól Beridzemu.

Eugeniu Cociuc (Žilina) – Moldavský stredopoliar odohral svoj najvydarenejší zápas v našej najvyššej súťaži. Síce sa hostia dlhšie rozbiehali, ale nakoniec sa im to s veľkým pričinením Cociuca podarilo. Ten strelil dôležitý gól na 1:1 a asistenciu si pripísal pri víťaznom góle Škvarku.

Peter Gál-Andrezly (Ružomberok) – Šikovný krídelník potvrdil, že v tejto sezóne je výraznou ofenzívnou zbraňou Liptákov. V Podbrezovej bol pomaly jedinou, keďže iba Gál-Andrezly robil železiarom väčšie problémy. Navyše to bol práve on, kto skvelým centrom našiel Daniela, čo znamenalo postup do Európskej ligy.

Útočníci

Erik Streňo (Prešov) – Potvrdil, že s blížiacim záverom ročníka sa zlepšuje. Hráčom Dunajskej Stredy robil obrovské problémy počas celého duelu. Najviac ich zosmiešnil pri góle, keď s loptou prešiel až od polovice, oklamal oboch protihráčov a s prehľadom skóroval. Neskôr pripravil tutovku pre Dupkalu, ale ten šancu zahodil.

Alan Kováč (Senica) – Odchovancom Slovana zápas proti Trnave chutil, pričom pre Kováča to nebol prvý prípad. Od začiatku budúceho týždňa 24-ročný hráč im na jar strelil svoj prvý ligový gól, teraz navyše ďalší s prívlastok víťazný. Kováča možno aj mrzí, že sa sezóna preňho skončila, keďže sa presadil aj pred týždňom v Žiline.