Main Content

Do Siene slávy IIHF prijali tri svetové hviezdy ľadového hokeja

nedeľa, 21. máj 2017 16:05 | Autor: TASR

Do Siene slávy IIHF prijali tri svetové hviezdy ľadového hokeja
Do Siene slávy IIHF prijali tri svetové hviezdy ľadového hokeja | zdroj: © TASR

Kolín 21. mája (TASR) - Sieň slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa rozšírila o ďalšie tri mená. Pred finále majstrovstiev sveta v Kolíne do nej slávnostne uviedli Nemca Uweho Kruppa, Kanaďana Joea Sakica a Fína Teemuho Selänneho.

"Je to veľký privilégium," uviedol k svojmu menovaniu bývalý nemecký reprezentant. Krupp bol prvým Nemcom, ktorý zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár. Stalo sa tak v sezóne 1995/1996 v drese Colorada Avalanche. Po ukončení hráčskej kariéry viedol nemecký národný tím, aktuálne pôsobí pri tíme Eisbären Berlín.

Do Siene slávy pribudol aj jeho spoluhráč z mužstva "lavín" Sakic. Niekdajší kapitán Colorada odohral v drese Avalanche celú svoju kariéru v NHL. V klube pracuje aj po ukončení hráčskej činnosti, od roku 2014 zastáva post generálneho manažéra. Sakic je tiež člen "triple gold" klubu.

Fínsky rýchlik Selänne sa radil medzi špičku počas viac ako dvadsaťročnej kariéry. Najviac rokov absolvoval v Anaheime Ducks, v roku 2007 získal Stanleyho pohár. Z pôsobenia v reprezentácii má striebro a bronz zo ZOH, na MS získal striebro a trikrát bronz. Informovala o tom agentúra DPA.