Main Content

Elitná zostava zápasov posledného hracieho dňa MS v hokeji (21.5.)

pondelok, 22. máj 2017 13:06 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava zápasov posledného hracieho dňa MS v hokeji (21.5.)
Elitná zostava zápasov posledného hracieho dňa MS v hokeji (21.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame Elitnú zostavu posledného hracie dňa MS v hokeji 2017, v ktorej figurujú hráči, ktorí najviac dominovali v súbojoch o tretie miesto a vo finále.

Brankár

Henrik Lundqvist (Švédsko) Bilancia: 42 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 97,67% úspešnosť zásahov

Nik nepochybuje o tom, že najväčší podiel na včerajšom finálovom víťazstve Švédska nad Kanadou má brankár Henrik Lundqvist. Dlhoročná opora New Yorku Rangers úspešne kryla 42 striel súpera, pri štyroch rozhodujúcich samostatných nájazdoch nepustila za chrbát ani jeden puk a zaslúžene bola vyhlásená za najlepšieho hráča svojho tímu v zápase. „Kráľ Henrik“ po príchode na svetový šampionát nesklamal, bol veľkou oporou i osobnosťou čerstvých majstrov sveta a má obrovské zásluhy na úspechu Tre Kronor.

Obrancovia

Victor Hedman (Švédsko) Bilancia: 1+0

V našom obrannom duu nemôže chýbať švédsky finalista Norris Trophy Victor Hedman, ktorý vo finálovom stretnutí proti Kanade jasne preukázal svoje kvality. S odohranými 31 minútami a 41 sekundami bol jasným lídrom pevnej švédskej defenzívy, strelil otvárací gól zápasu, na konto si pripísal plusový bod a celý zápas bolo na neho veľké spoľahnutie na oboch stranách klziska.

Marc-Edouard Vlasic (Kanada) Bilancia: 0+0

Vynikajúci zápas včera odohral Marc-Edouard Vlasic, ktorý nastupoval spoločne s Coltonom Paraykom v prvej obrannej dvojici. Defenzívny špecialista je dobre známy ako „pes obranár,“ ktorého najväčšou doménou je bránenie najlepších útočníkov súpera. Včera mu to vyšlo. S ice-timeom 28:54 bol včera druhým najvyťaženejším Kanaďanom a okrem iného sa výrazne zapájal aj do ofenzívy, keď na bránu vyslal 6 streleckých pokusov. Nanešťastie pre „javorové listy“ sa ani jedna z nich neujala.

Útočníci

Nikita Gusev (Rusko) Bilancia: 2+1

Jednou z najvýraznejších persón bronzových Rusov v súboji o tretie miesto proti Fínsku bol nepochybne útočník Nikita Gusev. Šikovný technik sa dvomi gólmi pričinil o vytvorenie pohodlného štvorgólového náskoku v prvej polovici zápasu a keď sa Fínom podarilo dotiahnuť výsledok na 3:4, asistoval na veľmi dôležitý zásah Kučerova, ktorým definitívne rozhodol o bronzovej radosti ruskej zbornej.

Nicklas Bäckström (Švédsko) Bilancia: 1+0

Nick Bäckström bol včera najvyťaženejším hráčom 20-minútového predĺženia, čo svedčí o jeho dôležitosti pre švédsky tím. Jeho príchod po vypadnutí Washingtonu Capitals z druhého kola play-off bol pre „tri korunky“ veľkou vzpruhou. Vo finálovom súboji síce vyhral len 3 buly z trinástich, no v ostatných herných činnostiach sa mu darilo. Už tradične rozdával skvelé prihrávky, ťahal puky do útočného pásma, bol jedným z najnebezpečnejších hráčov na ľade. Výborný výkon korunoval rozhodujúcim samostatným nájazdom.  

Sebastian Aho (Fínsko) Bilancia: 0+2

Z jednoznačného duelu sa v záverečnej tretine zápasu o bronz stala veľká dráma. Rusi prišli o pohodlný štvorgólový náskok a po šiestich minútach posledného dejstva sa začali báť o výsledok, keď Fíni strelili v rýchlom slede dva góly a na súpera sa dotiahli na rozdiel jedného presného zásahu. Veľkú zásluhu na vynikajúcom povstaní krajiny tisícich jazier má mladý útočník Caroliny Hurricanes Sebastian Aho, ktorý asistoval na druhý i tretí gól Suomi, na bránu vyslal tri strely a na ľade strávil celkom 20 minút a 13 sekúnd.