Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (20.6.2011)

pondelok, 20. jún 2011 18:32 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (20.6.2011)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (20.6.2011) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Poznáme mena súperov Slovana, Trnavy a čiastočne Žiliny v predkolách LM a EL

Deň, na ktorý netrpezlivo čakali skalní fanúšikovia slovenských klubov štartujúcich v predkolách Ligy majstrov a Európskej ligy, prišiel. Dnes na obed vyžrebovali súperov Slovana, Trnavy a čiastočne aj Žiliny.

Slovan dostal ťažkého súpera


Majstrovský Slovan spoznal meno svojho súpera v II. predkole Ligy majstrov. Na bratislavských Pasienkoch privítajú 12. resp. 13. júla (spresnenie v pondelok) kazašského majstra FC Tobol Kostanaj. Odveta sa bude hrať presne o týždeň v Kazachstane. Tobol sa stal v uplynulej sezóne prvýkrát majstrom krajiny, predtým skončil v posledných ôsmych rokoch štyrikrát na druhej priečke. Podľa vyjadrení predstaviteľov Slovana náš zástupca v elitnej pohárovej súťaži nie je príliš nadšený z toho, ako žreb dopadol. Je pravdou, že Slovan mohol dostať aj omnoho prijateľnejších protivníkov, no cesta do skupinovej fázy európskych pohárov nebýva nikdy jednoduchá.

Trnava môže byť spokojná


V 1. predkole Európskej ligy UEFA sa stretne FC Spartak Trnava s FK Zeta Golubovci z Čiernej Hory. Mužstvo zo slovenského Ríma figurovalo medzi nasadenými mužstvami. Prvý súboj o postup do 2. predkola odohrá Trnava vo štvrtok 30. júna na domácej pôde, odveta bude o týždeň na ihrisku Zety. Trnavčania vyjadrili zo žrebu mierny optimizmus. Okrem toho, že sú považovaní za favorita tohto dvojzápasu  vyhovuje im aj vzdialenosť a prijemné podnebie, na ktoré sa môžu koncom júna v Čiernej Hore tešiť. Mimo to im hrá do karát aj fakt, že dvojzápas začínajú na domácej pôde.

Žilina si musí počkať

Futbalisti MŠK Žilina meno svojho súpera v II. predkole Európskej ligy dnes nespoznali. Vedia však, že to bude úspešnejší z dvojice KR Reyjkavik, IF Foglafjodur. Bez ohľadu na to, či pôde o mužstvo z Islandu alebo Faerských Ostrovov “Šošóni” budú v II. predkole jednoznačným favoritom. Prvý zápas by mali odohrať 14. júna na pôde súpera, odveta bude o týždeň v Žiline.   

ViOn v príprave rozdrvil Spartak   

Prípravné zápasy môžu byť často krát veľmi zrádne, no niekedy naozaj ukazujú kvalitu oboch tímov.  V priateľskom zápase medzi Zlatými Moravcami a Trnavou sa zrodil výsledok, nad ktorým by sa mali červeno-čierni prinajmenšom zamyslieť. Príprava nepríprava, debakel 4:0 je pre mužstvo pripravujúce sa na účasť v pohárovej Európe priveľký.

Záhoráci prehrali v prestížnom dueli

Vicemajster zo Senice nastúpil proti nemeckému Eintrachtu Frankfurt, ktorý síce zostúpil z Bundesligy, no svoju kvalitu stále má. Po veľmi vyrovnanom priebehu stretnutia sa napokon z víťazstva radovalo nemecké mužstvo, ktoré v druhom polčase otočilo stav z 1:0 na 1:2. Úspešným strelcom Seničanov bol Kalabiška.

S Košičanmi Ljubičič, Ostojič aj Sekulič

Na herné sústredenie do Rakúska vycestovali s MFK Košice aj traja srbskí hráči, ktorí sú momentálne u jedenásteho tímu uplynulého ročníka Corgoň Ligy na skúške. S MFK sa u našich západných susedov bude pripravovať 19-ročný pravý krajný obranca Boris Sekulič z treťoligového tímu  Karaburmu Belehrad,  22-ročný stopér Ivan Ostojič z FK Dolina Padina a 24-ročný rýchly útočník Aleksandar Ljubičič z druholigového FK Šumadija 1903 Kragujevac.

Poliaček odchádza zo Senice

Miroslav Poliaček, ktorý sa minulú sezónu podieľal na úspešnom ťažení FK Senica v Corgoň Lige mení dres. 27-ročný stredný záložník sa stáva posilou účastníka Gambrinus ligy 1. FC Slovácko, kde pôsobí aj slovenský brankár Miroslav Filipko.

Horný trénerom DAC Dunajská Streda

Novým kormidelníkom slovenského corgoňligového klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda sa v pondelok stal Štefan Horný. 53-ročný tréner bude viesť mužstvo zo Žitného ostrova do konca sezóny 2011/2012. Asistentmi Horného budú Kristián Németh a Ján Veselý.

Menší chaos z názvov

Generálny sekretár Jozef Kliment informoval, že po novom bude Corgoň Liga nazývaná aj ako “I. liga“ a terajšia I. liga bude po novom „II.liga“ (a tak ďalej). SFZ si myslí, že zavedením nového názvoslovia vymizne chaos, s ktorým sme sa v súvislosti s názvami jednotlivých súťaži často krát stretávali.