Main Content

Iniesta pokorne uznal: Real Madrid bol lepší ako my

pondelok, 22. máj 2017 13:32 | Autor: Squashmaster

Andrés Iniesta
Andrés Iniesta | zdroj: © TASR

O španielskom titule sa rozhodovalo až do posledného kola. Barcelona síce otočila duel proti Eibaru, ktorý napokon porazila 4:2, ale ich hlavný rival Real Madrid nezávahal na ihrisku Malagy, a preto sa po päťročnej odmlke teší zo španielskeho titulu práve kráľovský klub.

Jedna z ikon katalánského giganta a zároveň jeden z najférovejších hráčov súčasného futbalu Andrés Iniesta prijal porážku pokorne, ako sme uňho zvyknutí.

"Vyhrali, splnili sme si domácu úlohu, ale Real bol jednoducho lepší ako my. Gratulujeme im. Vyhrali sme, všetko ostatné je irelevantné. Je len škoda, že to nestačilo. O priebehu zápasu v Malage sme boli v polčase informovaní, ale okrem toho sme nevedeli nič. Spravili sme čo sme mohli, ale celkový výsledkok nezáležal len na nás. Nemali sme to v rukách. Všetci sme mimoriadne vďační Luisovi Enriquemu za jeho prácu a teraz sa budeme sústrediť na budúcotýždňové finále Cope del Rey proti Alavesu, aby sme skončili sezónu so ziskom trofeje," povedal pre portál goal.com (http://www.goal.com/en/news/8/main/2017/05/21/35722062/real-madrid-were-better-than-us-barcelona-midfielder-iniesta?ICID=HP_TS_2) 33-ročný kapitán Barcelony, ako aj národného španielskeho tímu.

            Barcelona mohla završiť hetrik, keď v predchádzajúcich dvoch ročníkoch La ligy sa z titulu tešil práve tento katalánsky veľkoklub. Iniesta strávil v prvom mužstve Barcelony už 15 rokov a počas tohto obdobia patrí k jeho jednoznačným ťahúňom. V roku 2010 dokonca obsadil v kategórii najlepší futbalista roka druhé miesto (za spoluhráčom Messim) a o dva roky nato skončil na bronzovom stupienku.