Main Content

Premier League: Podľa Fergusona rozhodne o anglickom majstrovi skóre

piatok, 26. marec 2010 16:41 | Autor: TASR

Premier League: Podľa Fergusona rozhodne o anglickom majstrovi skóre
Premier League: Podľa Fergusona rozhodne o anglickom majstrovi skóre | zdroj: SITA

Tréner futbalistov Manchestru United Alex Ferguson predpovedá, že prvý raz v 21-ročnej histórii súčasného formátu anglickej Premier League rozhodne o držiteľovi trofeje celkový rozdiel gólov.

Sedem kôl pred koncom sezóny 2009/10 je úradujúci šampión na čele tabuľky pred FC Chelsea a Arsenalom Londýn, ale delia ich len jednobodové odstupy. V presvedčení o tesnom závere ročníka utvrdilo Fergusona stredajšie jednoznačné víťazstvo Chelsea nad Portsmouthom 5:0, po ktorom majú prvé dve mužstvá rovnaký gólový rozdiel v skóre (72:25 - 75:28).

"Posledným výsledkom nás Chelsea dostihla, gólový rozdiel bude veľmi dôležitý. Už som to za ostatné roky niekoľkokrát predpovedal, ale teraz mám prvý raz pocit, že sa nemýlim. Vždy sme v tomto smere vynikali, ale tentoraz to bude naozaj tesné. Jediný spôsob, ako sa k tomu postaviť, je víťaziť. Začať musíme už v sobotu v Boltone," povedal Ferguson. Chelsea privíta Aston Villu. Druhý londýnsky prenasledovateľ Arsenal je na tom z pohľadu skóre o sedem gólov horšie (73:33), v sobotu sa predstaví v Birminghame. "V Boltone to bude veľký súboj ako vždy. Prísť o body v tejto fáze sezóny by bolo osudné. Myslím si, že tímy z popredných miest ešte zaváhajú a pár bodov odovzdajú, ale veľa ich nebude. Musíme hrať tak, aby sme ich nestratili viac ako Chelsea a Arsenal," dodal Ferguson a potvrdil, že v Boltone bude mať k dispozícii nie len Wayna Rooneyho, ktorý mal problém s kolenom, ale aj dvojicu veteránov Ryan Giggs, Paul Scholes.