Main Content

Neuveriteľný dôvod: Haláka poslali na farmu kvôli hot-dogom!

štvrtok, 25. máj 2017 13:24 | Autor: Dávid Lech

Neuveriteľný dôvod: Haláka poslali na farmu kvôli hot-dogom!
Neuveriteľný dôvod: Haláka poslali na farmu kvôli hot-dogom! | zdroj: © TASR

Jaroslav Halák nemal v uplynulej sezóne v New Yorku Islanders na ružiach ustlané a nevyhol sa ani preradeniu na farmu do AHL. Dôvod jeho odchodu od prvého tímu po sezóne vyplával na povrch a je poriadne kuriózny.

32-ročný slovenský brankár dostal na Silvestra od vedenia klubu novoročný "darček" v podobe preradenia na farmu New Yorku Islanders v AHL. Halák dovtedy neprežíval nijak vydarenú sezónu a mnohí si mysleli, že za všetkým stojí predovšetkým jeho slabá výkonnosť. Okrem iného Halákov agent na sociálnej sieti Twitter skritizoval brankársky systém „ostrovanov,“ ktorí celú sezónu mali na súpiske troch mužov v maskáchv. Jeden z trojice Greiss, Halák, Berubé bol tak nadbytočný, čo výrazne ovplyvňovalo kvalitu ich tréningov.

Kalich trpezlivosti s Halákom generálnemu manažérovi Garthovi Snowovi pretiekol po zápase proti Caroline Hurricanes, ktorý sa odohral 30. decembra 2016. Islanders v ňom prehrali 4:6 a slovenský brankár bol vystriedaný po inkasovaní štyroch gólov v 36. minúte. „Lajoie povedal, že stretol vysoko rešpektovanú osobu svetového hokeja, ktorá mu povedala skutočný dôvod preradenia Haláka. Podľa jeho zdroja slovenský brankár šiel po vystriedaní pod sprchu a potom si to namieril do press boxu na niekoľko hot-dogov,“  cituje gohabsgo.com slová žurnalistu Jeana-Charlesa Lajoieho, ktorý tajomstvo prezradil v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Sports 91,9 FM.

Vedenie Islanders táto situácia poriadne napálila: „Ak by sa Berube počas zápasu zranil, Halák by nebol pripravený vrátiť sa na ľad. Manažment Islanders pre to nemal pochopenie a o deň na to ho poslal do Bridgeportu,“ ozrejmuje Lajoie.

V závere sezóny sa karta obrátila. Vďaka výborným výkonom bol Halák povolaný späť do prvého tímu, kde sa okamžite zaradil medzi najlepších hráčov, no Islanders už nedokázali dohnať stratu na play-off a sezóna sa pre nich skončila už po základnej časti.