Main Content

Manchester City chce kúpiť nového brazílskeho brankára za rekordnú prestupovú čiastku

sobota, 27. máj 2017 16:18 | Autor: Squashmaster

Manchester City chce kúpiť nového brazílskeho brankára za rekordnú prestupovú čiastku
Manchester City chce kúpiť nového brazílskeho brankára za rekordnú prestupovú čiastku | zdroj: © TASR

Pre klub s takým rozpočtom aký má Manchester City, znamená tretie miesto v anglickej lige a vypadnutie v Lige majstrov už v osemfinále jediné - neúspech.

Preto už teraz Pepe Guardiola zbrojí na ďalšiu sezónu, a keďže si je vedomý slabiny na brankárskom poste, už po tomto víkende sa pravdepodobne bude môcť pochváliť novým gólmanom, a to nie hocijakým.

Súčasný brankár portugalskej Benficy Lisabon Ederson má ešte iba 23 rokov, ale podľa portálu goal.com sú predstavitelia Citizens ochotní zaňho zaplatiť 35 miliónov libier (asi 40 miliónov eur), čím by sa stal najdrahším brankárom histórie. Doterajší rekord drží Juventus Turín, ktorý za Gigiho Buffona zaplatil v roku 2001 Parme 33 miliónov libier. Či prestupová suma bude svetovým rekordom alebo nie, nie je podľa manchesterského klubu dôležité, pretože Ederson má podľa nich potenciál byť jedným z najlepších brankárov sveta a tiež zapadá do koncepcie španielskeho stratéga Guardiolu. O tom, že máme asi do činenia s výborným hráčom svedčí aj skutočnosť, že jeho agentom je Jorge Mendes, ktorý zastupuje takých hráčov ako Cristiano Ronaldo, Angel Di Maria, David de Gea či Diego Costa.

Pred začiatkom sezóny prišiel na Etihad Stadium čilský brankár Claudio Bravo z FC Barcelona, avšak počas prvej sezóny v manchesterskom drese veľmi nepresvedčil a postupne strácal Guardiolovu dôveru, ktorý ku koncu sezóny preferoval skôr Argentínčana Willyho Caballera.