Main Content

Conte dostane na posily 200 miliónov. Akých troch hráčov si vyhliadol?

nedeľa, 28. máj 2017 10:10 | Autor: Jakub Vaverka

Antonio Conte
Antonio Conte | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea za titul v anglickej lige zinkasovala vyše 150 miliónov libier, a teda bude môcť v letnom prestupovom období pracovať na prestupovom trhu s veľmi slušným kapitálom. Povráva sa, že kouč Conte dostane na posily až dvesto miliónov libier.

Energický hlavný tréner Chelsea Antonio Conte v rozhovore pre denník  the Telegraph potvrdil, že sa v lete nechystá odchádzať zo Stamford Bridge. „Moja situácia je veľmi jednoznačná. Do konca môjho kontraktu ostávajú dva roky. Ak by následne klub chcel moju zmluvu predĺžiť, budem tomu samozrejme naklonený.“

Manažér anglických majstrov sa následne vyjadril k letnému prestupovému obdobiu. „Máme určité predstavy o budúcnosti. Rozhodnutia chceme robiť spoločne, chceme skvalitniť náš tím.“ V anglickej tlači sa objavili informácie, že Chelsea by mala mať v lete k dispozícii na prestupy až dvesto miliónov libier.

Conte sa netají tým, že chce svoj tím posilniť pred účinkovaním v prestížnej Lige majstrov. Talian už v minulosti prehlásil, že neplánuje, aby boli Modrí v tejto súťaži iba do počtu. Podľa dostupných správ by sa na zozname posíl The Blues mali aktuálne nachádzať traja futbalisti.

Prvým z nich je belgický útočník Romelu Lukaku, ktorý je momentálne hráčom Evertonu, no netají sa tým, že v nasledujúcej sezóne si chce zahrať Champions League, pričom Chelsea dodnes patrí medzi jeho najobľúbenejšie kluby. Druhým menom je jeden zo skokanov skončenej sezóny, stopér Virgil Van Dijk zo Southamptonu, o ktorého sa bije prakticky celé Anglicko.

Tretím hráčom, ktorého si Conte do svojho mužstva vyžiadal je Tiemoue Bakayoko z AS Monako, pričom rokovania medzi Chelsea a Kniežatami majú byť momentálne v pokročilom stave. Aktuálny tím Modrých je veľmi kvalitný a patrí medzi najlepšie v Európe, pričom po prípadnom získaní spomínanej trojice by sa The Blues mohli zaradiť aj medzi favoritov v Lige majstrov.