Main Content

Tabuľka s odpočítanými bodmi: Trenčín a Prešov môžu Myjave ďakovať!

nedeľa, 28. máj 2017 10:29 | Autor: Filip Chudý

Tabuľka s odpočítanými bodmi: Trenčín a Prešov môžu Myjave ďakovať!
Tabuľka s odpočítanými bodmi: Trenčín a Prešov môžu Myjave ďakovať! | zdroj: © TASR

Po odhlásení Myjavy z Fortuna ligy sa body z jej zápasov anulovali. My sme sa teraz pozreli na to, kto na tom najviac získal. Konečná tabuľka by vyzerala úplne inak!

Máme za sebou posledné 33. kolo tohto ročníka Fortuna ligy. Ten výrazne ovplyvnilo odstúpenie Spartaka Myjava v zimnej prestávke. Nielenže sa odpočítavali body, ale v jarnej časti sa v každom kole hralo len päť stretnutí, keďže jedno mužstvo malo voľno. No a práve tie body, ktoré sa odpočítali, výrazne zmenili aj konečnú tabuľku.

Vo veľkom sa riešil po odstúpení hlavne náskok Žiliny, no ako sa ukázalo, myjavské odstúpenie naň nemalo prakticky žiaden vplyv. Veď na druhé miesto mali Žilinčania pôvodne 12-bodový náskok, po myjavskej kauze 10-bodový a na konci sezóny nakoniec triumfovali o 16 bodov. Ak by sa pripočítali „myjavské“ body, vyhrali by o 21 bodov. V každom prípade sa absolútne nič nezmenilo, ale veľa sa zmenilo v boji o pohárovú Európu a v otázke vypadávajúceho.

Ak by totiž platili pôvodné body, potom v Európskej ligy by si zahrala Podbrezová, keďže tá prišla v zime o štyri body, kým Trenčín ani o jeden. Dokonca by Trenčín neskončil ani len na piatom mieste, keďže v konečnej tabuľke by ho predbehla aj Trnava, ktorej boli odpočítané štyri body, čiže presne toľko, koľko na AS stráca, lenže má lepšie vzájomné zápasy, čiže pri rovnosti bodov by bola v tabuľke Trnava piata a Trenčín šiesty. Zmenil by sa aj vypadávajúci, keďže Myjava by aj len s jesennými 26 bodmi neskončila posledná.

Samozrejme, Trenčín, Michalovce a Senica hrali s Myjavou len raz, preto teoreticky by mohli získať viac bodov a zamotať tým hypotetickú tabuľku, lenže s kopaničiarmi mali hrať ešte jedenkrát aj zvyšné tímy, preto pracujme len s bodmi, ktoré sa odpočítali a boli reálne nahrané. Pozrite si, ako sa výrazne zmenila situácia v dvoch z troch základných otázok, čiže kto vypadne a kto by hral pohárovú Európu.

Konečná tabuľka                 Tabuľka bez odpočítaných bodov

1. Žilina                       73        1. Žilina                       79
2. Slovan                     57        2. Slovan                    58
3. Ružomberok            52        3. Ružomberok           56
4. Trenčín                    47        4. Podbrezová            49
5. Podbrezová             45        5. Trnava                    47
6. Trnava                     43        6. Trenčín                   47
7. Dunajská Streda     42        7. Dunajská Streda     45
8. Michalovce              29        8. Michalovce             32
9. Senica                     28        9. Senica                    28
10. Zlaté Moravce       22        10. Myjava                  26
11. Prešov                   19        11. Zlaté Moravce       22
                                                12. Prešov                   20