Main Content

Ohromná radosť Craiga Andersona: Jeho manželke zmizol rakovinový nález

nedeľa, 28. máj 2017 15:06 | Autor: Dávid Lech

Ohromná radosť Craiga Andersona: Jeho manželke zmizol rakovinový nález
Ohromná radosť Craiga Andersona: Jeho manželke zmizol rakovinový nález | zdroj: © TASR

Craig Anderson síce s Ottawou Senators nepostúpil do finále Stanley Cupu, no spolu s manželkou začal vyhrávať v omnoho dôležitejšom zápase.

Nicholle Andersonovej bola diagnostikovaná v októbri zriedkavá choroba nosohltana. „Prešla si potrebnými vyšetreniami a aktuálne nemá žiadne nálezy. Musíme chodiť na kontrolu každé tri mesiace. Vyzerá to ale pozitívne, no koniec bude, až keď takýto stav bude pokračovať ešte dva roky,“ vysvetľuje brankár Ottawy Senators.  

Jeden z kandidátov na zisk Bill Masterton Trophy pre najoddanejšieho hokejistu sezóny niekoľkokrát opustil tím, aby mohol byť s manželkou. Vždy sa potom vrátil na ľad, kde podával vynikajúce výkony. „Chcel som s ňou ostať. Ak by rakovina ohrozovala jej život a ostávali by jej tri mesiace, bol by som hrozný, ak by som sa vrátil chytať.

Práve hokej mu pomáhať zvládať náročnú životnú situáciu: „Využíval som hokej a spoluhráčov ako zdroj úniku z reality. Mať aspoň tri hodiny pokoj. Keď ste na ľade, neexistuje nič, len puk a vy. Tri hodiny sa nebojíte života a potom sa vrátite späť do reality života,“ vyznáva sa pre oficiálnu stránku ligy nhl.com 36-ročný Američan. Pozitívnu správu zverejnila fanúšikom aj samotná Nicholle Anderson, ktorá na sociálnej sieti Twitter zverejnila stránku s odkazom na jej blog s dodatkom „Dve slová, za ktoré sme sa modlili... Canfer free!“