Main Content

Ideálna zostava 33. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 28. máj 2017 15:16 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 33. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 33. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V záverečnom kole tohto ročníka sa ešte bojovalo o pohárovú Európu a korunu kráľa strelcov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Adam Jakubech (Trnava) – V rozlúčkovom zápase Miroslava Karhana bol jedným z hlavných strojcov trnavského víťazstva. Zlatomoravčania boli totiž strelecky aktívnejší, ale nič im to nebolo platné, keďže Jakubecha z viacerých čistých šancí nie a nie prekonať. Podarilo sa im to až vďaka dorážke v závere zápasu, ale to len zmiernilo ich prehru.

Obrancovia

Peter Maslo (Ružomberok) – V záverečnom stretnutí tejto sezóny vlastne len potvrdil svoju dobrú fazónu, ktorú v nej mal. Nielenže hral už tradične dobre smerom dozadu, zlepšil svoje výkony aj smerom dopredu. To ukázal aj proti Dunajskej Strede, keď nábehom a centrom pripravil prvý gól.

Kornel Saláta (Slovan) – V predposlednom kole podal tragický výkon, ale v tom poslednom potvrdil, že to bol len zlý deň. Proti Michalovciam podal výkon hodný reprezentanta, keď bol sústredený, vyhrával osobné súboje, nebál sa rozohrávky a v neposlednom rade strelil po štandardnej situácii gól.

Lukáš Skovajsa (Trenčín) – Pri víťazstve nad Prešovom bol jedným z rozdielových hráčov. Nielenže smerom dozadu nemal väčší problém, dobre si počínal aj pri hre opačným smerom. Bol to totiž Skovajsa, kto sa postaral o prvý a zároveň víťazný gól, pričom na druhý presný zásah nacentroval Mancemu.

Róbert Mazáň (Žilina) – Pred ME do 21 rokov sa dostáva do dobrej fazóny, čo je potešujúca správa pre trénera Pavla Hapala. Navyše dostáva aj streleckú slinu. Nedávno zaznamenal prvý ligový gól. Proti Podbrezovej sa pokúšal o druhý, ale bola z toho „len“ asistencia, keď jeho zakončenie tečoval Káčer.

Stredopoliari

Miroslav Káčer (Žilina) – Ukazoval proti Podbrezovej mimoriadnu aktivitu, za čo bol odmenený tým, že zaznamenal víťazný gól, keď tečoval strelu Mazáňa presne k žrdi. Káčer ťahal útoky Žiliny, nebál sa hrať, čím akoby chcel potvrdiť, že predĺženie zmluvy bolo zo strany klubu oprávnené.

Ivan Diaz (Žilina) – Tento argentínsky stredopoliar je síce trochu nenápadný, keďže všetko pozornosť na seba strhávajú ofenzívni hráči Žiliny, no bez Diaza by sa aj im dýchalo ťažko. Diaz aj proti Podbrezovej výborne prepojil defenzívu s ofenzívou, preto mali Žilinčania herne navrch a zaslúžene vyhrali.

Desley Ubbink (Trenčín) – Tento holandský stredopoliar bol pre Trenčanov v jarnej časti veľkou zbraňou hlavne pri štandardných situáciách, ktoré zahrával veľmi kvalitne. Potvrdil to aj proti Prešovu, keď z nich padli až dva góly. Pri víťaznom si pripísal asistenciu, tretí padol po jeho rohovom kope.

Útočníci

Antonio Mance (Trenčín) – Zápas proti Prešovu mu chutil. Najprv sa síce zastreľoval, ale na konci prvého polčasu sa už dokázal presadiť, keď upratal do brány center Skovajsu. Po zmene strán sa zmenil na nahrávača, keď dvakrát sklepol centre na úspešne zakončujúcich spoluhráčov.

Seydouba Soumah (Slovan) – V záverečnom kole mal veľkú motiváciu, keďže útočil na korunu kráľa strelcov, pričom si ju aj spolu s Hlohovským vybojoval. Soumah mal proti Michalovciam neustálu snahu, za čo bol odmenení dvomi gólmi, čím zaokrúhlil svoj nástrel v tejto sezóne na 20 presných zásahoch.

Ramil Šejdajev (Žilina) – Azerbajdžanský reprezentant vybehol na trávnik na záverečnú polhodinu, ale aj to mu stačilo na to, aby dorazil hostí, ktorí boli v úplnom závere už psychicky zlomení. To Šejdajev využil na strelenie dvoch gólov, keď zvyšoval na 2:0 a tiež uzatvoril na konečných 4:0.