Main Content

Cristiano Ronaldo je dokonalý futbalista. A to vďaka United, tvrdí Michael Owen

nedeľa, 28. máj 2017 15:49 | Autor: Squashmaster

Cristiano Ronaldo je dokonalý futbalista. A to vďaka United, tvrdí Michael Owen
Cristiano Ronaldo je dokonalý futbalista. A to vďaka United, tvrdí Michael Owen | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo získal tri zo štyroch Zlatých lôpt v drese Realu Madrid, ale napriek tomu si bývalý výborný hráč FC Liverpool, Manchestru United a aj Realu Madrid Michael Owen myslí, že CR7 sa fenomenálnym futbalistom stal hlavne vďaka pôsobeniu na Old Trafforde.

"V drese United podával fantastické výkony. Preto si nemyslím, že si zásluhy môže robiť Real Madrid, lebo United a Sir Alex Ferguson ho vyniesli na vrchol a potom už len pokračoval v Reale. V Manchestri mal Ronaldo niekoľko sezón z inej galaxie a neustále sa zlepšoval. Je jediný svojho druhu. Spolu s Lionelom Messim dostali futbal dlhodobo na novú úroveň, keďže úplne na špici sú už niekoľko rokov. Ľudia si neuvedomujú, aké náročné je stať sa tým, kto je dnes Ronaldo, pretože ak si predstavíte ideálneho futbalistu, je to Ronaldo. Má vynikajúcu výšku a kondíciu. Je rýchly, obojnohý, skvelý vo vzduchu a má radosť zo strelených gólov. Ak by ste do počítača zadali všetky tieto atribúty, stroj by nenašiel lepšiu futbalovú zhodu ako Ronalda. Je fantastické byť najlepším, ale potom ste ako prikovaný, akonáhle vás niekto prekoná. A to je práve to, čo spôsobuje jeho rivalita s Messim. A v tejto bitke je pre mňa víťazom skôr on, pretože má podľa môjho názoru menej otáznikov. Reprezentuje číru dokonalosť," nechal sa počuť Michael Owen v rozhovore pre goal.com.

Owen si tiež uvedomuje, že Ronaldo pôsobí veľmi sebavedomo, pre mnohých až arogantne, ale práve to pomohlo Ronaldovi stať sa celosvetovou futbalovou hviezdou.