Main Content

Mieri najlepší útočník Fortuna ligy do Slovana?

nedeľa, 28. máj 2017 18:15 | Autor: Filip Chudý

Mieri najlepší útočník Fortuna ligy do Slovana?
Mieri najlepší útočník Fortuna ligy do Slovana? | zdroj: © TASR

V našej najvyššej súťaži sa rozbieha prestupový kolotoč. Jedným z najväčších prestupov leta by mohol byť presun najlepšieho útočníka tohto ročníka do Slovana.

Koniec tohto ročníka Fortuna liga je zároveň aj spúšťačom horúceho prestupového leta. Prvé prestupové špekulácie už poletujú vzduchom. Jedna z najnovších sa týka najlepšieho útočníka Fortuna ligy v tejto sezóne, ktorým sa oficiálne stal Jakub MarešMFK Ružomberok, keď ho v nedeľu ako jediného útočníka nominovali do jedenástky roka.

So 14 gólmi spolu so Škvarkom a Jangom tretí najlepší strelec tohto ligového ročníka už po sobotnom zápase s Dunajskou Stredou verejne povedal, že v Ružomberku končí, hoci meno nového klubu ešte neprezradil. Len dodal, že sa to čoskoro zverejní, keďže jeho nový zamestnávateľ ho plánuje predstaviť ako novú posilu.

V zákulisí sa najviac spomína jeho príchod do Slovana Bratislava, pričom sám hráč to v nedeľu nepriamo naznačil. „Každý hráč si túži zahrať v európskych pohároch, preto som rád, že sme ich pre Ružomberok vybojovali. Môžem povedať len toľko, že si ich v budúcej sezóne zahrám aj ja,“ povedal Mareš pri preberaní ceny pre najlepšieho útočníka jedenástky roka.

Mareš bol v minulosti považovaný za veľký talent nielen českého futbalu, veď českú reprezentáciu do 20 rokov v roku 2007 pomohol priviesť do finále MS v Kanade, kde tá s Argentínou na čele Agüerom a ďalšími súčasnými hviezdami svetového futbalu prehrala len 1:2. Skúsený 30-ročný ofenzívny hráč, ktorý je schopný hrať na hrote útoku a tiež na krídle, je odchovancom Teplíc, pričom najvyššiu českú súťaž hral aj v Slovácku, Sparte, Mladej Boleslavi a Dukle Praha. Ružomberok bol jeho prvým zahraničným pôsobiskom.