Main Content

Cháru spájajú s prestupom do Edmontonu. Nahradiť by mal Sekeru

pondelok, 29. máj 2017 12:49 | Autor: Dávid Lech

Cháru spájajú s prestupom do Edmontonu. Nahradiť by mal Sekeru
Cháru spájajú s prestupom do Edmontonu. Nahradiť by mal Sekeru | zdroj: © TASR

Andrej Sekera je dlhodobo zranený a Edmonton Oilers potrebuje nájsť náhradu za slovenského obrancu. Najnovšou špekuláciou je, že miesto na ľavej strane obrany olejárov by mal zaujať Sekerov krajan Zdeno Chára.

Andrej Sekera kvôli vážnym zdravotným problémom s kolenom bude mimo hry 6 až 9 mesiacov a Edmonton Oilers potrebuje zaňho akútne nájsť náhradu na ľavej strane obrany. Generálny manažér Peter Chiarelli má zjavne jedného obľúbenca, ktorého by mohol do tímu priviesť. Ide o Slováka Zdena Cháru.

Keď ukončil pôsobenie na stoličke asistenta generálneho manažéra Ottawy Senators, po príchode do Bostonu Bruins bol jeden z jeho prvých krokov podpis slovenského obra dovtedy hrajúceho v kanadskom tíme. Situácia by sa mohla zopakovať aj toto leto. K „olejárom“ by ho Chiarelli mohol priviesť z bývalého pôsobiska z Bostonu.

Dôvodom jeho odchodu je snaha o omladenie kádra „medveďov.“ Najvyšší muž histórie NHL je dlhodobo spájaný s prestupom a neustále fámy a špekulácie o odchode 40-ročného veterána by sa po dvoch rokoch mohli naplniť. Miesto v defenzíve Bruins by zaujali talentovaní mladíci ako Jakub Zbořil, Charlie McAvoy či Matt Grzelcyk.

Zdeno Chára si už vyslúžil miesto v hokejovej Sieni slávy a je jedným z najlepších obrancov svojej generácie. Je silný ako vôl, hrá fyzicky a je jedným z najzastrašujúcejších obrancov od vstupu do ligy. V defenzíve je stále extrémne platným hráčom a dokonca aj v pokročilom veku je pre súperov takmer nemožné presadiť sa cez neho. Dlhodobo je kapitánom Bostonu a jedným z najlepších lídrov súčasnosti v NHL, vďaka čomu by mohol mať výrazný vplyv v šatni Oilers a tiež by bol prirodzeným lídrom v obrannom pásme,“ píše Alex Thomas pozitíva potencionálneho príchodu Cháru do tímu Edmontonu Oilers.

Podľa odhadov by slovenský obranca mohol zaujať Sekerove miesto na ľavej strane obrany v druhom defenzívnom tandeme Oilers. Po vyliečení krajana je jednou z možností vytvorenie slovenského dua v obrannom páre Edmontonu.

Protihodnotou za príchod Cháru by mohlo byť prvé kolo v drafte či center Ryan Nugent-Hopkins. Najreálnejšou alternatívou je ale odchod Jordana Eberleho, s ktorého výkonmi panuje v Alberte veľká nespokojnosť. „Zdeno Chára je stále efektívnym obrancom do top štvorky. Prináša všetko na ľade i mimo neho a som presvedčený, že by bol pre Oilers perfektnou voľbou. S Bostonom v prestavbe je reálna šanca, že by sme ho získali za tú správnu cenu. Ak Peter Chiarelli bude mať možnosť získať Cháru, verím, že tak urobí,“ uzatvára pre theoilersrig.com mladý novinár.