Main Content

Získa Dunajská Streda trénera maďarského majstra?

pondelok, 29. máj 2017 11:05 | Autor: Filip Chudý

Získa Dunajská Streda trénera maďarského majstra?
Získa Dunajská Streda trénera maďarského majstra? | zdroj: © TASR

Roztáča sa nielen prestupový, ale aj trénerský kolotoč. Po sezóne zrejme príde k výmene trénera aj v Dunajskej Strede, kam má namierené tréner nového maďarského majstra.

DAC 1904 Dunajská Streda môže mať od budúcej sezóny nového trénera, aspoň to naznačujú viaceré správy od našich južných susedov, ktoré začal šíriť sportfaktor.hu. Viesť by Dunajskostredčanov mohol taliansky tréner Marco Rossi, ktorý v uplynulej sezóne priviedol k titulu Honvéd Budapešť.

Nový maďarský majster navyše už predstavil meno trénera pre budúcu sezónu, ktorým sa stal Holanďan Erik van der Meer. Majiteľ Honvédu George Hemingway pre klubovú stránku povedal, že už bývalému trénerovi Rossimu môžu len ďakovať, ale on hľadá nové výzvy, preto odchádza.

A hoci sa v maďarských médiách spomína aj záujem Debrecínu, 52-ročný Rossi má s veľkou pravdepodobnosťou namierené na Slovensko. Naznačuje to aj nejasná situácia okolo súčasného trénera. Csaba László mal zmluvu len do konca tejto sezóny, pričom po zápase v Ružomberku na tlačovej konferencii o svojej budúcnosti v klube povedal: „V najbližších dňoch sa o tom budeme rozprávať. Uvidíme, čo sa stane.“ Proti nemu hrá fakt, že hoci si neviedol zle, nielenže nepriviedol mužstvo do pohárovej Európy, ale po 22 rokoch ani do hornej polovice tabuľky.