Main Content

Cristiano Ronaldo pred finále Ligy majstrov vzdal poklonu súperovi z Juventusu

pondelok, 29. máj 2017 12:06 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo pred finále Ligy majstrov vzdal poklonu súperovi z Juventusu
Cristiano Ronaldo pred finále Ligy majstrov vzdal poklonu súperovi z Juventusu | zdroj: © TASR

Už v sobotu spoznáme nového víťaza Ligy majstrov. Vo finále, ktoré je na programe vo waleskom Cardiffe, sa stretnú španielsky šampión Real Madrid a taliansky majster Juventus Turín. K ostro sledovanému zápasu vzhliada aj hviezdny Cristiano Ronaldo.

Real Madrid je úradujúcim víťazom Champions League a ak Biely Balet v sobotu zdolá Juventus, stane sa vôbec prvým klubom v novodobej histórii, ktorý v nej obháji triumf. Rodák z ostrova Madeira si ale uvedomuje, že Stará Dáma bude náročným protivníkom. „Sme si vedomí toho, že nás čaká extrémne náročný zápas, avšak my sme Real Madrid, takže vieme, že máme reálnu šancu na triumf,“ začal sebavedomo CR7 pre denník Marca.

„Toto finále bude podobné ako to predošlé (proti Atléticu Madrid). Jednoducho povedané, je to ako hodenie mincou. Oba tímy sa pokúsia využiť zaváhania súpera. Ten kto zahrá bezchybnejšie, zvíťazí. Veríme, že to budeme my. Bude to veľmi vzrušujúce stretnutie, či už pre hráčov alebo fanúšikov. Naše očakávania sú vysoké,“ v krátkosti zhrnul Cristiano, čo môže futbalový svet v sobotu na Britských ostrovoch očakávať.

Ronaldovi sa podarilo už siedmy rok za sebou prekročiť hranicu štyridsiatich gólov v jednej sezóne. Aj proti Zebrám by mal byť CR7 ťahúňom svojho mužstva. Talianskemu celku Portugalčan zložil značnú poctu. „Juventus má vynikajúci tím, čo dokázal triumfom v Serie A aj Coppa Italia. V Európe zažívajú fantastickú sezónu. Používajú tesné bránenie, rovnako ako Atlético. Aj napriek tomu, že majú skvelú obranu, aj ich defenzíva má slabé miesto. Musíme zistiť, ako ho nájsť.“

Hlavný favorit na zisk Zlatej lopty za rok 2017 nešetril slovami chváli ani na adresu francúzskeho trénera Zinedinea Zidanea. „Zidane odvádza perfektnú robotu a dokazuje, že patrí medzi najlepších trénerov na svete. Keď bol hráč, zvykol som ho obdivovať. Môj rešpekt k nemu sa ešte zvýšil. Ostáva pozitívny, tvrdo pracujúci a rešpektu plný človek. Každý v tíme sa cíti chcený. Nie je preňho ľahké manažovať kabínu, pretože každý hráč chce hrať.“

 „Snaží sa rozdeliť herný čas medzi nás všetkým. Každý hráč v Madride chce písať históriu. Pre náš klub by bolo privilégiom vyhrať Ligu majstrov v dvoch za sebou idúcich edíciách,“ zakončil najlepší strelec histórie Champions League.