Main Content

Prečo musel Ronaldo proti svojej vôli opustiť Real Madrid?

pondelok, 29. máj 2017 12:15 | Autor: Jakub Vaverka

Prečo musel Ronaldo proti svojej vôli opustiť Real Madrid?
Prečo musel Ronaldo proti svojej vôli opustiť Real Madrid? | zdroj: © TASR

Brazílsky Ronaldo, ktorý sa zaradil medzi najlepších útočníkov v celej histórii, po rokoch prezradil, že kráľovský veľkoklub Real Madrid bol nútený svojho času opustiť proti svojej vôli. Čo ho prinútilo k odchodu z Bieleho Baletu?

Bývalý brazílsky reprezentant odohral na Santiagu Bernabeu 117 zápasov, v ktorých sa do streleckej listiny zapísal v 104 prípadoch. V ročníku 2006/2007 však odohral iba trinásť zápasov a následne odišiel do talianskeho celku AC Miláno.  V rozhovore pre brazílsku verziu televízie Fox prehovoril o dôvode svojho konca v španielskej metropole. Jeho slová prebral portál ​Football Espana.

„Odišiel som proti svojej vôli. Začal som mať veľa problémov s trénerom Fabiom Capellom. Aj keď som sa ocitol čo i len sto gramov mimo predpísanú váhu, dostal som sa mimo základnú zostavu,“ začal jeden z najpopulárnejších hráčov úvodu 21.storočia.

„Ja som tolerantný človek a snažím sa pochopiť rozličné pohľady ľudí. Jemu som však nechápal. Rozumiem, že jeho úlohou bolo byť trénerom, no 100 alebo 200 gramov na váhe hráča veľký rozdiel neurobí,“ myslí si aj s odstupom vyše desiatich rokov Brazílčan.

„Rozhoduje výkon na ihrisku. Moje výkony ho však nezaujímali. Bolo mu jedno, čo som dával tímu. Ak som hral náhodou zle, automaticky to bolo kvôli nadváhe. Náš vzťah sa zhoršoval, pričom to dospelo do momentu, že sa klub musel rozhodnúť, či podrží mňa alebo trénera,“ vysvetlil vtedajšiu situáciu Ronaldo Luiz Nazario.

Taliansky tréner Fabio Capello koučoval Real Madrid vo svojej kariére dvakrát, no ani raz nevydržal na lavičke Los Blancos dlhšie ako rok. Za každým vyhral s Merengues španielsky titul, no dvakrát s ním bol rozviazaný kontrakt.