Main Content

Guardiola má na posily 300 miliónov libier. Manchester City roztáča prestupový kolotoč

pondelok, 29. máj 2017 12:33 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Tréner Manchestru City, Pep Guardiola, má vraj v tíme „Citizens“ čo sa týka prestupov v tomto lete absolútne voľnú ruku. Španielsky kouč už zariadil odchod viacerých hráčov a na nových dostal približne 300 miliónov libier. Ako s nimi naloží?

Manchester City ukončil sezónu 2016/17 bez trofeje, čo je pre nového trénera Guardiolu veľmi nezvyčajná situácia. Španiel ale dostal od vedenia „The Sky Blues“ dostatok dôvery a bolo mu dovolené vyformovať si káder podľa vlastných predstáv. Do Guardiolovej koncepcie nezapadlo rovno viacero hráčov, ktorí už k dnešnému dňu nie sú hráčmi „Citizens“.

Klub sa postupne rozlúčil s obrancami Gaelom Clichym, Pablom Zabaletom a Bacary Sagnom, brankárom Willym Caballerom a do pätice aj s krídelníkom Jesusom Navasom. Okrem spomenutých už ex-hráčov City sa s odchodom spája aj Claudio Bravo, Yaya Touré či Fernandinho.

Guardiola týmito krokmi započal výraznú obmenu kádra a na zatiaľ voľné miesta plánuje počas najbližších týždňov priviesť čo najkvalitnejších hráčov. Vedenie na to odsúhlasilo trénerovi až 300 miliónov libier. Prvých 43 z nich už minul na angažovanie rýchlonohého mága z Monaka, Benarda Silvu. “Naozajstné míňanie” sa však ešte len začne.

Okrem portugalského ofenzívneho futbalistu sú totiž na zozname Guardiolu ďalšie hviezdne mená. Na kraje obrany chce priviesť duo Kyle WalkerBenjamin Mendy, ktorí by mali dokopy stáť približne 80 miliónov libier.

Do obrany by okrem krajných obrancov mal pribudnúť jeden stopér svetovej triedy, pričom sa najčastejšie spomína Virgil van Dijk alebo Leonardo Bonucci, z ktorých by ani jeden nestál menej ako 50 miliónov libier.

Nový vietor potrebuje aj záloha, do ktorej by mohol pribudnúť jeden z trojice Marco Veratti, William Carvalho alebo univerzálna opora Monaka, Fabinho.

Ofenzíva pracovala Guardiolovi dobre, no bývalý tréner Barcelony a Bayernu Mníchov chce povzniesť hru „The Sky Blues“ na ešte vyššiu úroveň, k čomu má pomôcť už spomenutá nová posila Bernardo Silva alebo Alexis Sánchez, ktorý by sa podľa dostupných informácií nebránil opätovnej spolupráci s Guardiolom.