Main Content

Žilina by za jar majstrom nebola, lige vládol niekto celkom iný

pondelok, 29. máj 2017 12:34 | Autor: Filip Chudý

Žilina by za jar majstrom nebola, lige vládol niekto celkom iný
Žilina by za jar majstrom nebola, lige vládol niekto celkom iný | zdroj: © TASR

Kým po prvej časti sa vyhlasuje akýsi neoficiálny jesenný majster, jar sa mnohokrát v tomto smere prehliada. No my sme sa pozreli na to, kto na jar v našej lige dominoval a výsledok je možno trochu prekvapujúci.

Máme za sebou tento ročník Fortuna ligy, ktorý sa už ako tradične skladal z jesennej a jarnej časti. Ešte v minulom kalendárnom roku sa odohralo s výnimkou zápasu Michalovce – Ružomberok plných 19 kôl. Jar bola chudobnejšia nielen na počet plánovaných kôl, ktorých bolo 14, ale aj zápasov, keďže po odstúpení Myjavy ich bolo v každom kole o jeden menej.

Ak na jeseň dominovala v našej najvyššej súťaži Žilina, ktorá už vtedy rozhodla o svojom titule, na jar to už v jej podaní také suverénne nebolo, čo potvrdili aj výsledky, z ktorých vyplýva, že je v jarnej tabuľke na druhom mieste. Jarným majstrom sa stal Ružomberok, ktorý získal o bod viac ako Žilina.

Tretí bol v jarnej tabuľke Trenčín, ktorý o tom rozhodol v poslednom kole, keď získal na Slovan pri rovnosti bodov v skóre dvojgólový náskok. Jarná cesta Slovana bola zaujímavá, keď vyhrával v úvode zápas za zápasom, ale ako náhle už nemal ani len teoretickú šancu na titul, začal v lige strácať a pozornosť presunul na Slovnaft cup, ktorý vyhral. A jarnej tabuľke sa prepadol z priebežného prvého až na štvrté miesto.

Celkom slušnú jar mala aj Dunajská Streda, ktorá získala po zime piaty najväčší počet bodov. Najhorší bol Prešov a tesne pred ním Zlaté Moravce-Vráble, ktoré podľa slov ich trénera Juraja Jarábka pred štartom jarnej časti chceli útočiť na pohárové priečky... Tie si prehrala Podbrezová, ktorá pomaly v každom zápase mohla uhrať o niečo viac, čo by jej zabezpečilo Európsku ligu, lenže nepodarilo sa.

Tabuľka jarnej časti           

1. Ružomberok           30
2. Žilina                       29
3. Trenčín                    25 (28:18)
4. Slovan                     25 (26:18)
5. Dunajská Streda     24
6. Trnava                     17
7. Senica                     14
8. Podbrezová             11
9. Michalovce              10
10. Zlaté Moravce        7
11. Prešov                    6