Main Content

Hrozí anglickému vicemajstrovi letný výpredaj?

utorok, 30. máj 2017 10:19 | Autor: Jakub Vaverka

Hrozí anglickému vicemajstrovi letný výpredaj?
Hrozí anglickému vicemajstrovi letný výpredaj? | zdroj: © TASR

Tottenham Hotspur má za sebou kvalitný ročník, v ktorom až do samého konca bojoval s londýnskou Chelsea o majstrovský titul. Kohútom však reálne hrozí, že viaceré opory svojho úspešného tímu v lete neudržia a budú čeliť nechcenej prestavbe kádra.

Dôvodom, prečo je Tottenham Hotspur spájaný s predajom viacerých svojich opôr má byť fakt, že klub pracuje na výstavbe nového štadióna, ktorý klubovú pokladnicu zaťaží 750 miliónmi libier. Klubový majiteľ Daniel Levy je vynikajúci ekonóm a investíciám vo futbale chápe, preto nebude riskovať, že by sa jeho celok dostal do dlhov.

V súvislosti s odchodom z kádra anglického vicemajstra sa spomínajú viaceré hviezdne mená. Kyle Walker, ktorý má nezhody s koučom Pochettinom by mal klub opustiť takmer naisto. Veľký interes o služby tohto krajného obrancu má hlavne Manchester City. Ďalej sa hovorí o možnom prestupe anglického reprezentanta Dannyho Rosea, tohto beka si mali vyhliadnuť Manchester United a Chelsea.

Ohrození údajné sú aj ďalší reprezentant Albiónu Eric Dier, na ktorého si brúsia zuby viaceré celky Premier League, pričom veľký záujem je aj o belgického obrancu Tobyho Alderweirelda, ktorý by vraj mohol odísť do Španielska či Francúzska. K tomu treba pripočítať každoročne veľký záujem veľkoklubov o Harryho Kanea, Christiana Eriksena a Huga Llorisa. Klubové vedenie bude mať čo robiť, aby si svoje opory udržalo.

​Tréner Kohútov Mauricio Pochettino, ktorý rozprával pre ​Sportsmole, situáciu tak kriticky ako britské médiá nevidí. „Špekulácií je naozaj mnoho, ja osobne ich nemám rád. Počas sezóny sme tiež viackrát čítali o rôznom spojení našich hráčov s inými celkami. Špekulácie sú dokonca aj o mne. Momentálne nemám strach o svojich hráčov.“

„Rozhodnem sa podľa seba. Sú hráči, ktorých si chceme nechať za každú cenu, no sú aj futbalisti, ktorých predáme. Tak či onak, je to však na vedení klubu a nie na nejakých špekuláciách,“ zakončil kormidelník, ktorého služby vraj taktiež sleduje európska klubová smotánka.