Main Content

Nechýbalo veľa a Sir Alex Ferguson by Manchester United nikdy netrénoval

utorok, 30. máj 2017 10:20 | Autor: Jakub Vaverka

Nechýbalo veľa a Sir Alex Ferguson by Manchester United nikdy netrénoval
Nechýbalo veľa a Sir Alex Ferguson by Manchester United nikdy netrénoval | zdroj: © TASR

Bývalý škótsky tréner Sir Alex Ferguson sa na lavičke Manchestru United zaradil medzi najväčšie legendy svojho remesla. Ako sa však s odstupom niekoľkých desiatok rokov ukazuje, nechýbalo veľa a Škót Červených Diablov vôbec nemusel trénovať.

Sir Alex Ferguson v aktuálnom interview prezradil, že v polovici 80.rokov uplynulého storočia mal na stole ponuku zo škótskeho celku Glasgowu Rangers, no s Jazdcami sa nakoniec nedohodol a krátko na to podpísal kontrakt s Manchestrom United. Aj napriek tomu, že Fergusonov otec bol veľký fanúšik Celticu, Alex odmalička fandil Rangers, pričom za tento klub v 60.rokoch aj aktívne hrával.

Po rokoch sa dá napísať, že jeho odchod do najpopulárnejšieho mesta v Škótsku zlyhal, pretože kluboví predstavitelia Rangers podali pomerne nejasnú ponuku. „Bol som naklonený pozícii generálneho manažéra, ktorú mi ponúkal Willie Waddell. Ten však so mnou nehovoril a komunikoval so mnou John Paton (prezident).“

Legendárny kouč pokračoval pre oficiálny web Rangers: „Následne som zavolal Scotovi Symonovi (bývalému hráčovi, manažérovi a generálnemu manažérovi Rangers) a spýtal sa ho, kto vlastne chce moje služby. Bolo to nejasné a to bol jeden z dôvodov, prečo som odmietol ich záujem. Myslím si, že som urobil dobre, keď som z Aberdeenu odišiel do Anglicka.“

Sir Alex Ferguson sa po odmietnutí Glasgow Rangers stal v novembri 1986 trénerom Manchestru United, ktorý prebral po odchádzajúcom Ronovi Atkinsonovi. Prvej trofeje sa dočkal až v roku 1990, keď nad hlavu zdvihol FA Cup. Zvyšok je, ako sa hovorí, už história.