Main Content

Ideálna zostava jarnej časti Fortuna ligy podľa Sport7.sk

streda, 31. máj 2017 10:35 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava jarnej časti Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava jarnej časti Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Na jar sa odohralo 14 ligových kôl, pričom po každom z nich sme uverejnili ideálnu zostavu kola a tieto nominácie sme teraz spočítali. Ktorí hráči sa dostali do ideálnej jedenástky jarnej časti?

Brankár

Matúš Macík (Ružomberok, 2 nominácie) – V jarnej časti od nás až štyria brankári dostali dve nominácie, ale pred Kováčom, Jakubechom a Slávikom dostal prednosť Macík, keďže Liptáci boli najlepším mužstvom jari a postúpili vďaka tomu do Európskej ligy, na čom má tento brankár svoju zásluhu.

Obrancovia

Peter Maslo (Ružomberok, 3) – Veľmi dobrú jarnú časť má za sebou Peter Maslo. Ten sa dokázal zlepšiť aj v hre smerom dopredu, pričom viackrát takto pomohol svojmu tímu, nehovoriac o tom, že smerom dozadu nemal problémy a bol oporou Liptákov.

Denis Vavro(Žilina, 4) – Jarnú časť odštartoval na maródke, čo sa trochu podpísalo aj pod žilinské výsledky, ktorá oproti výbornej jeseni začala strácať. Ale po Vavrovom návrate sa Žilinčania postupne stabilizovali a dokráčali s prehľadom k zisku titulu.

Eric Davis (Dunajská Streda, 3) – Panamský reprezentant sa zaradil medzi najvýraznejšie postavy Dunajskej Stredy a tiež medzi najlepších krajných obrancov súťaže. Davisova ľavačka bola na jar famózna a pre DAC zabezpečila množstvo bodov, ktoré ich držali dlho v hre o pohárovú Európu.

Stredopoliari

Peter Gál-Andrezly (Ružomberok, 4) – Najlepšie mužstvo jari ťažilo nielen z defenzívy, ale aj z kvalitnej hry krídelných hráčov. Na krídle počas jari vynikal Gál-Andrezly, ktorý motal hlavy prakticky všetkých obrancov, ktorí sa mu postavili do cesty, pričom mnohí ho nevedeli zastaviť.

Michal Škvarka(Žilina, 4) – Aj počas jarnej časti bol jeden z kľúčových hráčov nového majstra. Oproti jeseni síce nebol tak výrazný, ale stále hral na vysokej úrovni. Za to sa dočkal odmeny, keď spolu s Viktorom Pečovským prevzali víťaznú trofej.

Desley Ubbink (Trenčín, 4) – Trenčania v zime pochopili, že nemôžu angažovať len úplných mladíkov, ak chcú sezónu trochu zachrániť. Preto prišiel z Kazachstanu Holanďan Ubbink, čo bola výborná kúpa, veď nielenže okamžite zapadol do základnej zostavy, ale viackrát urobil v zápase rozdiel.

Filip Hlohovský (Žilina, 5) – Ani Hlohovský síce nebol oproti jeseni tak výrazný, ale keďže si nastavil latku vysoko, aj menšie výšky, na ktorých na jar skákal, znamenali v našej lige výraznú kvalitu. A hoci mal dlhší strelecký výpadok, korunu kráľa strelcov nakoniec získal.

Seydouba Soumah (Slovan, 6) – Najviac nominácii od nás dostal na jar Soumah, ktorý bol aj najviditeľnejší hráč druhej časti súťaže. Vďaka skvelému finišu si vybojoval takmer po zime nereálnu korunu kráľa strelcov. Čoraz viac začína pracovať pre tím, čo sa odráža aj na jeho individuálnych číslach.

Útočníci

Aleksandar Čavrič (Slovan, 3) – „Bez Čavriča sme úplne iné mužstvo,“ to sú slová trénera belasých Ivana Vukomanoviča. A na jar to bola skutočne pravda. Keď Čavrič hral, Slovan vyhrával a hlavne jeho ofenzíva fungovala. Keď hrať nemohol, Slovan sa trápil, akoby mu vypadlo hlavné koliesko, ktoré roztáčalo celý stroj.

Pavol Šafranko (Dunajská Streda, 3) – V zime prestúpil na Žitný ostrov a pomerne rýchlo sa stal výraznou oporou Dunajskostredčanov. Tým pomohol k dlhej série bez prehry, ktorá sa skončila až v poslednom kole. Šafranko nielen góly dával, ale sa aj na nich podieľal.

Lavička ideálnej zostavy jarnej časti: Matej Slávik (Dunajská Streda, 2), Marko Živkovič (Dunajská Streda, 2), Dominik Kružliak (Ružomberok, 2), Igor Žofčák (Michalovce, 4), Giorgi Beridze (Trenčín, 3), Erik Daniel (Ružomberok, 3), Jakub Mareš (Ružomberok, 3)