Main Content

Slovan stále hľadá financie na novú sezónu. Filozofiou ostáva zamerať sa na Slovákov

utorok, 30. máj 2017 16:17 | Autor: Dávid Lech

Slovan stále hľadá financie na novú sezónu. Filozofiou ostáva zamerať sa na Slovákov
Slovan stále hľadá financie na novú sezónu. Filozofiou ostáva zamerať sa na Slovákov | zdroj: © TASR

Prinášame najhorúcejšie novinky z kuchyne HC Slovan Bratislava pred novou sezónou KHL 2017/2018.

Len nedávno vyšla na povrch informácia o tom, že vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy zo súťaže vyradilo Metallurgu Novokuzneck. Najprestížnejšia európska hokejová liga pripustila, že ruský klub by mohli v budúcnosti nasledovať aj iné tímy, ktoré majú dlhodobé finančné problémy – a to sa týka aj jediného slovenského zástupcu v KHL z bratislavského Slovana.

Nie je to nič príjemné, urobíme všetko preto, aby sa nás to v budúcnosti nedotklo,“ povedal výkonný riaditeľ klubu Alexej Jaškin. KHL vyzýva kluby k vyššej komerčnej aktivite, no 5-miliónový slovenský trh sa nedá porovnávať s tým ruským, čo potvrdzuje aj Jaškin: „Nemáme také možnosti ako v Rusku, či iných krajinách. Nedajú sa tu získať veľké sumy,“ cituje slovanpositive.com.

Len nedávno klub verejne skritizoval kvôli doposiaľ nevyplatenej mzde bývalý krídelník Slovana Michel Miklík. Podobné problémy sú v tíme prakticky na každoročnom poriadku. Finančná situácia je aj pred novým ročníkom stále neistá: „Nemáme schválený rozpočet na sezónu v plnej výške. Snažíme sa dohodnúť so sponzormi na nových kontraktoch,“ povedal výkonný riaditeľ, ktorý priznal, že Slovan má prepojenie s ruskými sponzormi, nechcel však konkretizovať na koľko je slovenský tím závislý od ruských peňazí.

K stabilizácii klubu by mohol pomôcť investor, s ktorým „belasí“ intenzívne rokujú. „Prebiehajú intenzívne rokovania, sumy vám povedať nemôžem. Verím, že všetko dopadne dobre a vyrieši sa veľa otázok,“ uzatvoril rozhovor pre sport-express.ru Jaškin, ktorý deklaroval, že klubová filozofia sa nemení: „Dať možnosť Slovákom, táto filozofia sa u nás nezmenila.