Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (21.6.2011)

utorok, 21. jún 2011 15:43 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (21.6.2011)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (21.6.2011) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Čistky v Košiciach

V tíme MFK Košice je dusno. Káder síce odišiel na sústredenie do Rakúska, no necestoval s ním 23 ročný stredopoliar Kamil Kuzma, ktorý dal výpoveď. Podľa vedenia klubu je však jeho výpoveď neplatná. O vyvrcholení napätej situácie vás budeme informovať v najbližších dňoch.

Slovan a Žilina v ďalšom prestupovom boji

Po informácii, že Kamil Kuzma v Košiciach končí sa oňho rozpútal zaujímavý prestupový boj. O jeho služby má záujem viacero klubov, no najviac majstrovský Slovan a tretia Žilina, ktorá robí výrazný rez v kádri. Cena 23 ročného rodáka zo Stropkova je podľa portálu transfermarket 200 000 eur. 

Prešov zbrojí

Tatran Prešov pár dni po tom, ako sme vám prinášali správu po správe o oslabovaní ich mužstva, konečne vyvinul aktivitu aj smerom k posilám. Jedenásty tím uplynulého ročníka Corgoň ligy posilní útočník Róbert Zeher z Baníka Ostrava. Okrem toho sa z hosťovania v škótskom Hibernian vracia do Prešova známy brankár Jakub Diviš. Tréner Tarkovič tiež skúša ofenzívne ladeného stredopoliara Martina Hlouška (31) z Wisly Plock a Uzbeka Aziza Ibragimova (24).

Mladíci zo Žiliny a Prešova obstáli v československej konkurencii

Po tom ako mladí “Šošoni“ zo Žiliny (kategória U17)  triumfovali v domácej súťaži dokázali obstáť aj vo finále  československého pohára, keď vo finále s Plzňou po bezgólovom priebehu zvíťazili 13:12 na penalty. O niečo staršie družstvo Tatrana Prešov (kategória U19) do bodky napodobnilo mladých Žilinčanov, keď rovnako ako oni vybojovali domáci titul a vo finále pohára zdolali český Hradec Králové 3:2 po penaltách (4:2 na 11m).

Božok pod Dubeň?

Dnešný blok zakončujeme zaujímavou špekuláciou, ktorá sa v posledných dňoch objavila v slovenských periodikách. Hovorí sa o tom, že slovenského exmajstra by mohol posilniť stredopoliar Miroslav Božok, ktorého si môžete pamätať hlavne z pôsobenia v drese MFK Ružomberok. Cena 26-ročného rodáka z Michaloviec je podľa odhadov transfermarketu  350 000 eur.