Main Content

VIDEO: Zábery plné nádeje: Réway maká na tréningu a posiela veľavravný odkaz!

streda, 31. máj 2017 08:52 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: Zábery plné nádeje: Réway maká na tréningu a posiela veľavravný odkaz!
VIDEO: Zábery plné nádeje: Réway maká na tréningu a posiela veľavravný odkaz! | zdroj: screenshot Twitter

Takto pred rokom bol Martin Réway v špičkovej forme a pripravený zabojovať o miesto v tíme Montrealu Canadiens. Prišli však nečakané zdravotné problémy, ktoré hoci dlhú dobu nechcel špecifikovať, vyústili až do špekulácii o ohrození jeho celej profesionálnej kariéry.

Dlhý pobyt v nemocnici, problémy so srdcovým svalom a imunitou,sen Martina Réwaya o prvom zápase v NHL minulý rok totálne zmarili. Najväčší talent slovenského hokeja minimálne posledných 10 rokov zrazu nemohol trénovať, pribral, stratil kondíciu a neostávalo mu nič iné len dúfať, že katastrofický scenár o tom, že by mu mohli zdravotné problémy dokonca ukončiť celú sľubne rozbehnutú kariéru, sa nenaplnia.

Našťastie v týchto dňoch to vyzerá tak, že Réway je po roku odmlky pripravený vrátiť sa do profesionálneho hokejového kolotoča. Aj jeho najnovší príspevok na sociálnej sieti Twitter napovedá, že mu lekári povolili plnú záťaž. ,,Je dobré byť späť," znie v popise videa, na ktorom je vidieť, ako maká počas letnej prípravy.

Réway v profesionálnej kariére obliekal dresy Sparty Praha a švajčiarskeho HC Fribourg-Gottéron. Pred odchodom do NLA bol najproduktívnejším hráčom českej súťaže a stále platí, že má priemer bodu na zápas vyšší než počet odohraných zápasov. V NHL naňho vlastí práva Montreal Canadiens, s ktorým podpísal 3-ročný nováčikovský kontrakt pár týždňov predtým, ako sa objavili spomínané zdravotné problémy. Talent ako Réway si zaslúži hrať hokej na najvyššej možnej úrovni. Už čoskoro by mal o tom presvedčiť v kempe Canadiens.

,,Neviem sa dočkať, kedy oblečiem tento dres po roku, čo som nič nerobil...," napísal k staršej fotke, na ktorej je v drese Montrealu.