Main Content

Carvajal o Lige majstrov: Je to niečo magické, chcete dobyť svet

streda, 31. máj 2017 09:24 | Autor: Jakub Vaverka

Carvajal o Lige majstrov: Je to niečo magické, chcete dobyť svet
Carvajal o Lige majstrov: Je to niečo magické, chcete dobyť svet | zdroj: © TASR

Liga majstrov je súťaž, ktorú chce vyhrať každý. Súťaž, ktorej zápasy sú väčšinou nezabudnuteľné, a v ktorých sa zo všedných hráčov stávajú hviezdy. O kúzle prestížnej Champions League pred sobotným finále prehovoril aj obranca Realu Madrid Dani Carvajal.

Španielsky obranca Dani Carvajal sa podľa svojich slov už nevie dočkať cardiffského finále proti Juventusu Turín. Real Madrid môže ako prvý tím v novodobej histórii obhájiť triumf v Champions League.  Reprezentačný krajný obranca pre oficiálny klubový web prehovoril, čo preňho vlastne duely na európskej scéne znamenajú.

„Liga majstrov je pre Madridčanov podstata. Tie noci strávené v európskom futbalu sú niečo magické. Je to naozaj veľmi ťažké vysvetliť,“ začal nevysoký agilný krajný obranca. „Keď sme vyhrali desiatykrát v Lisabone, pamätám sa, že keď Sergio vyrovnal a bežal oslavovať do rohu, uvedomili sme si, že to finále bude naše.“ Biely Balet následne porazil Atlético v predĺžení 4:1.

Carvajal je fanúšikom Ligy majstrov odmalička. „Keď som bol mladší a išiel som na štadión, počúval som hymnu Champions League a rozmýšľal som nad tým, aké to musí byť, keď ste priamo na ihrisku a stojíte tam. Za každý zápas, ktorý som na ihrisku ďakujem Realu Madrid. Z nervozity sa dostanete do stavu emócií a k túžbe dobyť svet.“

Bek, o ktorého sa zaujímalo niekoľko tímov z Anglicka, odohral v Madride už vyše 150 zápasov a plánuje na štadióne Santiaga Bernabeua ostať dlhodobo. „Kým neprejde nejaký čas, nezvyknete si byť súčasťou prvého tímu Realu Madrid. Najprv sa cítite byť v hmle, časom však získavate predstavu o tom, ako všetko funguje. Verím, že tu strávim ešte niekoľko sezón. Nie som v Áčku ešte dlho, ale cítim lásku od spoluhráčov aj realizačného tímu.“