Main Content

Ďalší odchod z Tipsport ligy: Brankárska jednotka Popradu smeruje na sever Európy

streda, 31. máj 2017 10:05 | Autor: TASR

Ďalší odchod z Tipsport ligy: Brankárska jednotka Popradu smeruje na sever Európy
Ďalší odchod z Tipsport ligy: Brankárska jednotka Popradu smeruje na sever Európy | zdroj: © TASR

Poprad 31. mája (TASR) - Slovenský hokejový brankár Martin Šúrek opúšťa tipsportligový HK Poprad a v sezóne 2017/2018 bude chytať za nórsky klub Manglerud Star.

Informovala o tom oficiálna webstránka jeho nového zamestnávateľa.

Šúrek bol v uplynulom ročníku brankárskou jednotkou "kamzíkov", za ktorých odchytal 49 stretnutí s priemerom 2,68 gólu na zápas a úspešnosťou zásahov 91,71 percenta. Dvadsaťdeväťročný brankár už má skúsenosti s nórskym hokejom, v sezóne 2015/2016 pôsobil v druholigovom klube Tönsberg Vikings. Manglerud obsadil v minulej sezóne v základnej časti 9. miesto, príslušnosť v najvyššej súťaži Get-ligaen zachránil v baráži.

Poprad nedávno angažoval na brankársky post Kanaďana Mathieu Corbeila.

Topoľčiansky odchovanec vstúpil do seniorského hokeja v druholigových Piešťanoch v sezóne 2004/2005, nasledujúcich sedem sezón pôsobil v Dukle Trenčín, v rámci ktorých hosťoval aj v Považskej Bystrici, Senici a Prievidzi. Po sezóne 2011/2012 sa rozhodol opustiť Slovensko a odišiel do druhej najvyššej ruskej súťaže VHL. Tri roky chytal za Sarjarku Karaganda, následne pôsobil v HK Temirtau a Irtyši Pavlodar.

Novozámocký klub zároveň oznámil, že na skúške je trojica mladíkov Dominik Bílek, Denis Šimek a Patrick Brodek, ktorá počas prípravy zabojuje o zmluvu na nadchádzajúcu tipsportligovú sezónu.