Main Content

FOTO: Pred 3 rokmi maľoval ulice v Brazílii. Dnes je hviezdou Premier League

streda, 31. máj 2017 10:02 | Autor: Jakub Vaverka

FOTO: Pred 3 rokmi maľoval ulice v Brazílii. Dnes je hviezdou Premier League
FOTO: Pred 3 rokmi maľoval ulice v Brazílii. Dnes je hviezdou Premier League | zdroj: © TASR

Vo futbale sme si už zvykli, že sa z času na čas objaví skutočne zaujímavý príbeh, ktorý zaujme verejnosť a inšpiruje ľudí po celom svete. Zaujímavú cestu má za sebou aj brazílsky útočník Gabriel Jesus, ktorý je momentálne hráčom Manchestru City.

Gabriel Jesus v januári opustil brazílsky Palmeiras a prestúpil do Manchestru City. V anglickej Premier League dal o sebe vedieť hneď v prvých zápasoch, darilo sa mu góly dávať a aj ich pripravovať pre svojich spoluhráčov. Odborníci okamžite začali mladíkovi z Brazílie odhadovať hviezdnu budúcnosť.

V uplynulých dňoch sa Jesus, o ktorého sa bili Barcelona aj Real Madrid, stal hitom internetu, keď začala svetom kolovať hráčova fotografia na sociálnej sieti Twitter, ktorej pôvod je datovaný do roku 2014.

Pred troma rokmi Brazília hostila majstrovstvá sveta vo futbale a veľký počet dobrovoľníkov v uliciach pomáhal skrášľovať verejné prostredie. Dobrovoľníkom bol aj vtedy sedemnásťročný Gabriel Jesus, ktorý na fotografii maľuje ulicu v Rio de Janeiro.

Je zaujímavé vidieť, že z chlapca, ktorý pred pár rokmi maľoval ako dobrovoľník ulice, sa za pomerne krátky čas stala futbalová hviezda, ktorá hrá v najsledovanejšej lige na svete. Víťaz zlatej medaily z Olympiády v roku 2016  bude podľa všetkého najbližšie MS, ktoré budú už o rok v Rusku, sledovať z inej pozície ako tej dobrovoľníckej.