Main Content

AS Monaco chce získať Mahréza. Favoritom je však londýnsky klub

streda, 31. máj 2017 14:05 | Autor: Squashmaster

AS Monaco chce získať Mahréza. Favoritom je však londýnsky klub
AS Monaco chce získať Mahréza. Favoritom je však londýnsky klub | zdroj: © TASR

Minulosezónny šok anglickej ligy menom FC Leicester skončil v nedávno skončenej sezóne až na 12. mieste. Jeden z najlepších hráčov Líšok a najlepší hráč predchádzajúcej sezóny v celej Premier League Riyad Mahrez požiadal vedenie klubu o uvoľnenie, pretože si chce nájsť iné angažmán.

O služby jedného z najlepších krídelníkov anglických trávnikov podľa portálu goal.com prejavilo záujem, okrem iných klubov, aj francúzske Monaco, ale podľa všetkého si ho francúzsky majster nebude môcť dovoliť, pretože sa očakáva, že prestupová suma by sa mala pohybovať na úrovni 35 miliónov libier (40 miliónov eur).

Francúzsky tím by sa s touto sumou asi nevedel vysporiadať, pretože v posledných rokoch sa koncentroval na zhromažďovanie mladých perspektívnych hráčov, ktorých potom predali za veľké peniaze (James Rodriguez, Antony Martial a pravdepodobne v dohľadnej dobe tiež Kylian Mbappé).

 

Za najväčšieho favorita na zisk Mahreza je považovaný londýnsky Arsenal, pretože francúzsky tréner Arsene Wenger už minulý rok telefonoval s týmto alžírskym reprezentantom, pričom sa netajil eminentným záujmom o jeho služby. Vtedy v Leicesteri zostal, ale teraz sa situácia zmenila. Samotný Mahrez sa vyjadril, že by chcel zostať na Britských ostrovoch, pretože sa tam cíti dobre, ale zároveň dodal, že Leicester nie je klubom, ktorý by bol schopný naplniť jeho ambície.

"K futbalovému klubu Leicester prechovávam nesmierny obdiv a úctu, a preto som jeho predstaviteľom chcel úprimne a transparentne informovať o tom, že teraz nastal čas, aby som klub opustil," povedal Mahrez.