Main Content

Sergio Ramos o zisku Zlatej lopty: Ak by som chcel individuálne trofeje, hral by som tenis

štvrtok, 1. jún 2017 10:26 | Autor: Jakub Vaverka

Sergio Ramos o zisku Zlatej lopty: Ak by som chcel individuálne trofeje, hral by som tenis
Sergio Ramos o zisku Zlatej lopty: Ak by som chcel individuálne trofeje, hral by som tenis | zdroj: © TASR

Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos sa už plne sústreďuje na finálový zápas Ligy majstrov, ktorý je na programe v sobotu vo waleskom Cardiffe. Španielsky stopér s novinármi hovoril o viacerých témach a vyjadril svoj názor k Zlatej lopte či individuálnym trofejám celkovo.

Ak Sergio Ramos so svojimi spoluhráčmi v sobotu obháji prestížnu Ligu majstrov, hráčom Bieleho Baletu značne stúpnu šance na triumf v individuálnych anketách. Predovšetkým Cristianovi Ronaldovi, ktorí patrí medzi najhorúcejších favoritov v ostro sledovanej Zlatej lopte. Charizmatický kapitán Pusiniek prehovoril o svojich názoroch pre Yahoo.

„Zlatá lopta? Uvidíme, čo sa tento rok stane. Je však pravdou, že v minulosti ju vyhral napríklad stopér Fabio Cannavaro. Na to by sme nemali zabúdať,“ myslí si kapitán kráľovského veľkoklubu, ktorý ma osobitý názor na individuálne trofeje. „Najdôležitejšou vecou je pre mňa ďalší triumf v Lige majstrov s Realom Madrid a jeho následná oslava.“

„Trofeje, ktoré vyhráme ako tím sú pre mňa najdôležitejšie. Ak by som chcel vyhrávať individuálne trofeje, išiel by som hrať tenis,“ jasne deklaroval bývalý obranca FC Sevilla. Ak sa Bielemu Baletu podarí v Cardiffe poraziť Juventus Turín, Sergio Ramos sa stane prvým kapitánom, ktorý svoj tím dovedie k obhajobe Champions League v novodobej histórii.

Fanúšikovia sú taktiež veľmi zvedaví, či sa skúsený stopér zapíše do streleckej listiny. V uplynulých mesiacoch či rokoch viackrát dokázal, že v rozhodujúcich momentoch je to práve on, kto dokáže zažiariť. Ako dôkaz by mohli poslúžiť finálové zápasy Ligy majstrov v rokoch 2014 či 2016, či ligové El Clásico z práve skončenej sezóny, kedy Ramos Madridu zachránil na Camp Nou gólom z nadstaveného času zlatý bod za remízu 1:1.