Main Content

Ideálna zostava Fortuna ligy 2016/17 podľa Šport7.sk

piatok, 2. jún 2017 13:23 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava Fortuna ligy 2016/17 podľa Šport7.sk
Ideálna zostava Fortuna ligy 2016/17 podľa Šport7.sk | zdroj: © TASR

Počas všetkých kôl sme vám prinášali ideálne zostavy a teraz sme sčítali jednotlivé nominácie, ktoré rozhodli o tejto jedenástke. Prinášame vám ideálnu jedenástku tohto ročníka Fortuna ligy podľa Šport7.sk.

Brankár

Martin Kuciak (Podbrezová, 4 nominácie) – Bol najväčšou oporou „železiarov“ v tejto sezóne. S jeho výrazným pričinením Podbrezová obsadila historické piate miesto. Žiadna iná dedina nikdy vyššie u nás nebola, čo ocenia na Horehroní až neskôr, keď pominie sklamanie z nepostupu do Európskej ligy.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina, 6) – Tento kamerunský reprezentant prežil životnú sezónu, hlavne čo sa týka úspechov. Zo všetkých krajných obrancov súťaže mal na jeseň v celkovom sumáre najlepšiu a hlavne najvyrovnanejšiu výkonnosť, čo mu prinieslo miesto na africký šampionát, kde sa tešil z titulu. Na jar síce už nebol tak výrazný, ale oslavoval aj slovenský titul.  

Kornel Saláta(Slovan, 7) – Stálica belasej defenzívy a tiež jediný hráč, ktorý si u nás obhájil postavenie v elitnej desiatke z minulej sezóny. S príchodom nového trénera sa dokázal zlepšiť, a to aj v rozohrávke. Tréner Vukomanovič ho aj po sezóne zo svojho tímu najviac vyzdvihol. Nie nadarmo je aj v reprezentácii.

Denis Vavro (Žilina, 6) – Životnú a prelomovú sezónu má za sebou Vavro. Z najväčšieho ligového kikséra sa stala defenzívna opora Žiliny. Konečne ukázal aj medzi mužmi svoj talent, ktorý bol v mládežníckych reprezentáciách neprehliadnuteľný. Teraz to bude musieť už „len“ stále potvrdzovať.

Stredopoliari

Nikolas Špalek (Žilina, 7) – Žilina ovládla jesennú časť hlavne hrou smerom dopredu, preto je logické, že jej ofenzívny trojlístok vynikal. Špalek vnášal do žilinskej hry hlavne pohyb, k čomu sa pridala aj produktivita. No tiež treba povedať, že na jar išla jeho forma nadol, aj preto od nás v druhej časti sezóny nedostal ani jednu nomináciu do zostavy kola.

Michal Škvarka(Žilina, 12) – Na jeseň dostal od nás najviac nominácií, dokonca ešte viac ako najlepší hráč súťaže Hlohovský, celkovo je tesne za ním. Škvarka sa stal lídrom mužstva, k čomu ho predurčila aj kapitánska páska. Hlavne v druhej polovici jesene strieľal gól za gólom a tiež sa zapájal do jednej akcie za druhou, vtedy mal najlepšie obdobie.

Ivan Diaz (Žilina, 6) – Tento Argentínčan ukázal silu na lopte a pre žilinskú hru sa stal pomaly nenahraditeľným. Sám výborne zastúpil zraneného Pečovského a navyše v hre nového majstra zlepšil zakladanie ofenzívy. A keďže súperi sa väčšinou bránili, mohli vyniknúť všetky jeho prednosti. Diaz bol jedným zo základných kameňov žilinského úspechu.

Peter Gál-Andrezly (Ružomberok, 7) – Tento šikovný krídelník má za sebou životnú sezónu, teda aspoň v doterajšej kariére určite. Vo svojom priestore sa zaradil k ligovej špičke. Nielenže má dobrý ťah na bránu, ale vie sa zapojiť aj do akcií, rozvinúť ich a tiež dal výbornú finálnu prihrávku. Bez neho by Ružomberok tretí nebol.

Seydouba Soumah (Slovan, 8) – Hlavne výborná jar, v ktorej Soumah vynikal, ho dostala aj do ideálnej zostavy sezóny. Na jeseň sa trochu hľadal, ale tréner Vukomanovič dostáva z neho stále viac. Netopí sa len v nezmyslených kľučkách, ako predtým, ale vie ich už aj využiť v prospech tímu. Stal sa spoludržiteľom koruny kráľa strelcov.

Útočníci

Jakub Mareš (Ružomberok, 7) – Liptáci urobili pred sezónou výborný nákup. Tento skúsený český ofenzívny univerzál sa totiž zaradil nielen medzi opory mužstva, ale spomedzi hrotových útočníkov dal spolu s Jangom najviac gólov. Za svoje výkony si vyslúžil už aj prestup do Slovana, čo je prvý veľký transfer tohto leta v našej lige.

Filip Hlohovský (Žilina, 13) – Získal od nás najviac nominácií, preto ho právom môžeme označiť za najlepšieho hráča súťaže. Hlohovský bol najproduktívnejším hráčom celej ligy a spolu so Soumahom tiež jej najlepším strelcom. Aj pri ňom sa dá povedať, že zažil životnú sezónu. Síce hral dobre aj predtým, ale takého čísla má premiérovo.

Lavička ideálnej zostavy jarnej časti: Adam Jakubech (Trnava, 4), Marko Živkovič (Dunajská Streda, 5), Miroslav Káčer (Žilina, 4), Igor Žofčák (Michalovce, 6), Tomáš Kóňa (Myjava a Slovan, 5), Pavol Šafranko (Podbrezová a Dunajská Streda, 5), Aleksandar Čavrič (Slovan, 5)