Main Content

Kto sa stal najviac faulujúcim hráčom v anglickej Premier League?

piatok, 2. jún 2017 10:03 | Autor: Jakub Vaverka

Kto sa stal najviac faulujúcim hráčom v anglickej Premier League?
Kto sa stal najviac faulujúcim hráčom v anglickej Premier League? | zdroj: © TASR

Sezóna Premier League je za nami a nadišiel priestor na rozličné zaujímavé štatistiky. Jednou z nich je menoslov futbalistov, ktorí najviac faulujú. Kto sa stal najviac faulujúcim hráčom v celej lige?

Anglický denník The Express sa zameral na futbalistov, ktorí počas uplynulej ligovej sezóny najviac krát faulovali svojho súpera. Víťazom tejto nepopulárnej štatistiky sa stal belgický útočník londýnskeho Crystal Palace Christian Benteke. Benteke počas ročníka 2016/2017 fauloval svojich protivníkov až neuveriteľných 81-krát! Z pozície útočníka sa dostával do častých vzdušných súbojov s obrancami a vinou svojej robustnej postavy bol faulujúcim aj niekoľkokrát v zápase.

Na druhom mieste sa umiestnil Bentekeho bývalý spoluhráč z Liverpoolu, nemecký univerzál Emre Can, ktorý si na svojich rivalov vyšliapol v rovných sedemdesiatich prípadoch. Nasleduje trojica futbalistov Victor Wanyama z Tottenhamu Hotspur, Oriol Romeu zo Southamptonu a Marten De Roon z Middlesbrough, ktorí faulovali presne 66-krát. Christian Benteke je však na prvej priečke suverénne osamostatnený.

V TOP desiatke najviac faulujúcich hráčov sa nachádza aj hviezdny Paul Pogba z Manchestru United, ktorý spolu s Jasonom Puncheonom z Crystal Palace nazbierali 62 faulov. Nasleduje Eric Pieters zo Stoke City so 60, Josh King z Bournemouthu s 58 a prvú desiatku uzatvára Wilfried Zaha z Crystal Palace s 55 nedovolenými zákrokmi.