Main Content

Slovenský reprezentant prestupuje do Sparty Praha

piatok, 2. jún 2017 10:53 | Autor: Filip Chudý

Slovenský reprezentant prestupuje do Sparty Praha
Slovenský reprezentant prestupuje do Sparty Praha | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie sa naplno rozbieha a už sa začína týkať aj slovenských reprezentantov. Jeden z nich sa už na tri roky upísal Sparte Praha.

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Lukáš Štetina prestupuje v rámci hlavného mesta Česka. Tento 25-ročný stopér vymenil Duklu Praha, v ktorej strávil päť sezón, za Spartu Praha. Prestup potvrdili už oficiálne stránky oboch klubov. Tá sparťanská informuje, že Štetina sa najslávnejšiemu českému klubu upísal na tri roky.

„Som veľmi rád, že som mohol urobiť ďalší krok dopredu. Sparta je klub európskej úrovne. Teším sa na všetko, pretože na mňa čaká veľa nového, a to lepšie zázemie, všeobecné podmienky a aj fanúšikovský záujem. Navyše som v Prahe päť rokov, takže nemusím meniť ani bývanie, čo je ideálne. Sparta bola navyše prvá, kto sa teraz po sezóne ozval a ja som nemal dôvod otáľať. Potom síce prišli aj ďalšie ponuky, ale ja som už bol nastavený v hlave na Spartu,“ povedal Štetina pre sparta.cz.

Športový riaditeľ Dukly Praha Günter Bittengel priznal, že prišli o veľký pilier tímu, ale nastal čas odchodu. „Dostal sa na úroveň, keď bolo treba aj vzhľadom na jeho budúcnosť a postavenie v reprezentácii Slovenska, aby sa posunul ďalej. Myslím si, že tento krok je správny krok a prajem mu všetko dobré. Je to totiž nielen výborný hráč, ale aj skvelý charakterný človek,“ uviedol Bittengel pre fkdukla.cz