Main Content

United nepredĺži kontrakt s Ibrahimovičom, informuje Express

sobota, 3. jún 2017 10:41 | Autor: Dávid Lech

United nepredĺži kontrakt s Ibrahimovičom, informuje Express
United nepredĺži kontrakt s Ibrahimovičom, informuje Express | zdroj: © TASR

Manchester United údajne nepredloží Zlatanovi Ibrahimovičovi dohodu o predĺžení kontraktu.

Zlatan Ibrahimovič minulé leto posilnil Manchester United z Parížu Saint-Germain a zaradil sa medzi najdôležitejších mužov zostavy Josého Mourinha. V štvrťfinále Európskej ligy proti Anderlechtu si ale poranil krížne väzy v kolene a vážne zranenie ho vyradilo z hry podľa odhadov minimálne do konca kalendárneho roka.

Práve to má byť dôvod, prečo United nerátajú s predlžením kontraktu so švédskym kanonierom. „Zdroje blízke tímu United tvrdia, že by šlo o finančne šialený krok, ak by podpísali hráča, ktorý zarába 367 000 libier týždenne, teda 19 miliónov libier ročne, pritom sa očakáva, že vynechá minimálne prvú polovicu sezóny. Ibrahimovič sa tak stane na konci mesiaca voľným hráčom,“ píše express.co.uk.

Podľa hráčovho agenta Mina Raiolu má Ibrahimovič záujem ostať v Anglicku. O služby 35-ročného skúseného futbalistu stojí viacero klubov, upozorňuje, že aktuálne je pre Švéda najdôležitejší zdravotný stav. „Teraz je dôležité, aby sa zotavil a potom uvidíme. V Manchestri United prežil vynikajúce obdobie a teraz je na klube a na mne, aby ste sa postarali o to, čo prinesie budúcnosť.

Manchesterský tím by mohol čoskoro opustiť aj Wayne Rooney. Novými prestupovými cieľmi klubu z Old Traffordu sa podľa dostupných zdrojov majú stať Romelu Lukaku, Alvaro Morata, Andrea Belotti, Victor Lindelof a Raphael Varane.