Main Content

Edmonton Oilers je rozhodnutý vymeniť hviezdneho útočníka

sobota, 3. jún 2017 11:00 | Autor: Dávid Lech

Edmonton Oilers je rozhodnutý vymeniť hviezdneho útočníka
Edmonton Oilers je rozhodnutý vymeniť hviezdneho útočníka | zdroj: © TASR

Edmonton Oilers je odhodlaný urobiť pred novou sezónou niekoľko zmien v zostave. Na odchode je dokonca jeden hviezdny útočník.

Kanadskú provinciu Alberta by mal podľa najnovších informácií opustiť Jordan Eberle. Celková 22jka draftu 2008 pôsobí v tíme Oilers už osem rokov, no zatiaľ nedokázal naplno odkryť potenciál. Jeho kariérnym maximom je 65 kanadských bodov zo sezóny 2013/2014. V uplynulom ročníku zaznamenal 51 bodov za bilanciu 20+31. Veľká nespokojnosť zo strany vedenia klubu panovala s chabými výkonmi 27-ročného Kanaďana v play-off, keď v 12 stretnutiach pozbieral len 2 body za asistencie.

Práve to prinútilo generálneho manažéra Petra Chiarelliho uvažovať o odchode majstra sveta z roku 2015. Hokejista, ktorý by mal mať pred sebou najlepšie roky kariéry, už päť rokov pôsobí v klube vo funkcii asistenta kapitána, no redaktor Chris Nichols a hokejový expert Darren Dreger z tsn.ca uviedli, že dni Eberleho v Edmontone sú zrátané. Oilers mali dostať od potencionálnych záujemcov niekoľko ponúk, ktoré ale zatiaľ odmietli. Leto v organizácii Edmontonu bude ešte určite zaujímavé, počas ročníka sa veľa diskutovalo aj o možnom odchode centra Ryana Nugenta-Hopkinsa.  

Dreger on Eberle: "It sounds like he'll definitely get traded." #Oilers

— Chris Nichols (@NicholsOnHockey) 2. júna 2017